Eirovīzijas dziesmu konkursā nākamgad piedalīsies 37 valstis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eirovīzijas dziesmu konkursā nākamā gada maijā Liverpūlē piedalīsies dalībnieki no 37 valstīm, vēsta Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU).

67. Eirovīzijas dziesmu konkurss, ko rīko EBU un 2022. gada uzvarētājvalsts Ukrainas vārdā BBC, notiks 2023. gada 9., 11. un 13. maijā Liverpūles arēnā. No 37 dalībniekiem 31 sacentīsies divos pusfinālos, no katra uz finālu dosies 10, kur sacensībai pievienosies četras no "lielā piecinieka" valstīm (Francija, Vācija, Itālija un Spānija), kā arī konkursa rīkotājvalstis Ukraina un Lielbritānija.

BBC piekrita rīkot 2023. gada konkursu Ukrainas medija "UA:PBC" vārdā pēc "Kalush Orchectra" uzvaras 2022. gada konkursā ar dziesmu "Stefania".

BBC pārstāvis Mārtins Grīns uzsvēra: "Esam neticami lepni uzņemt Eirovīzijas dziesmu konkursu Ukrainas vārdā un uzņemt 37 valstu delegācijas nākamgad Liverpūlē. BBC ir apņēmies pasākumā atspoguļot Ukrainas kultūru un parādīt britu radošumu globālai auditorijai."

Dalību konkursā 2023. gadā dalības maksas palielināšanas dēļ atcēlušas Ziemeļmaķedonija, Melnkalne un Bulgārija, ziņoja BBC. Dalībmaksa palielināta, lai segtu finansiālo iztrūkumu, kas radies tāpēc, ka konkursā nepiedalās Krievija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti