Kultūras ziņas

VEF Kultūras pils atskatās pagātnē

Kultūras ziņas

"Pazaudētās dziesmas" Ģertrūdes ielas teātrī

Sākas Rīgas Modes nedēļa

Ar Latvijas modes gada balvas pasniegšanas ceremoniju sākusies Rīgas Modes nedēļa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar Latvijas modes gada balvas pasniegšanas ceremoniju mākslas centrā “Digital Art House” 27. oktobra vakarā atklāta Rīgas Modes nedēļa.

Veiksmīgākos Latvijas modes industrijā apbalvoja jau 15. reizi, un ceremonijas laikā kļuva zināmi balvas laureāti 13 kategorijās.

Balvu “Gada debija” ieguva cepuru dizainere Ksenija Danilova (zīmols "Ksenija Danilova"), kura rada ekskluzīvas cepures.

“Gada izrāviens modes jomā” tika piešķirts bērnu apģērbu zīmolam "Aristocrat Kids", kas ir pārstāvēts starptautiskajā tirgū slavenākajā tirdzniecības centrā "Harrods" Londonā. Zīmola komanda izstrādāja tērpus dziedātājas Beyonce meitai Blue Ivy, kā arī izveidoja tēlu jaunajai Holivudas aktrisei Violet McGraw filmas “Doctor Sleep” filmēšanai. Pirmizrāde notika Losandželosā.

Nominācijā “Gada labākais laikmetīgo rotu dizaineris” uzvarēja Maija Vītola-Zitmane (zīmols “Maija Vītola”). Dizainere aktīvi piedalās izstādēs, tostarp ekspozīcijās mākslas galerijā "PUTTI" un Cēsu izstāžu zālē.

Šogad dizaineres Katjas Šehurinas kāzu kleitu zīmols "Katya Katya London" uzvarēja divās nominācijās – kā “Gada oriģinālākais modes skates multimediju noformējums” un kā “Radošākā gada modes skate”.

Par “Veikalu ar interesantāko koncepciju, atvērts 2019. gadā” atzīts "Cinnamon Concept" Tērbatas ielā 85. “Pandēmijas periods atgrieza mūs radošā ceļa sākumā, kad mums vēlreiz jāpierāda sevi un jāveic eksperimenti. Klientu un domubiedru atbalsts ir vissvarīgākais. Kopā mēs varēsim pielāgoties “jaunajai realitātei” un turpināt attīstīties,” sacīja "Cinnamon Concept" dibinātāja Anna Hanna Pujēna.

Zīmols "Volga Vintage", saņēma balvu par “Gada labāko reklāmas kampaņas imidžu”, kura tika filmēta Pēterhofas pilī Sanktpēterburgā.

“Oriģinālākais žurnāla vāks” laureāts ir žurnāla "Pastaiga" latviešu izdevums, kura idejas autore bija Liene Stūraine, stiliste – Olga Kolotova, fotogrāfs – Oļegs Zernovs.

Šajā gadā jaunās nominācijas “Labākā modes grāmata” ieguvējs ir “MAREUNROL'S”. “Šī grāmata tika veidota kā radoša dienasgrāmata un stāsta par to, kā top mode, tērpi – teātra, operas izrādēm un filmām; kā rodas un tiek īstenotas idejas,” stāstīja autori Una Meistere un Sergejs Timofejevs.

Par “Gada topmodeli” tika atzīta Lelde Svilāne, pārstāvot aģentūru “Vacatio model management”. Lelde pēdējās divās RFW sezonās piedalījās 19 modes skatēs.

Par gada labāko modes izstādi kļuva izstāde “Paplašināta realitāte” Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Šī ir pirmā MAREUNROL’S kolekciju retrospekcija, papildināta ar video materiāliem, fotogrāfijām, tēlnieciskiem elementiem un audio instalāciju.

Olgas Petersones zīmols "INCH2", kas specializējas augstvērtīgu sieviešu un vīriešu apavu un somu ražošanā, kļuva par balvas “Gada labākais apavu vai aksesuāru dizaineris” laureātu. Pagājušajā gadā zīmola produkti tika pārdoti 48 veikalos 14 valstīs.

Balvu “Par savu ieguldījumu modes attīstībā Latvijā” pasniedza Baltijas Modes federācijas prezidente Elena Strahova. Šīs balvas statuete un pateicības vārdi tika izteikti Agitai Putānei, mākslas galerijas "PUTTI" īpašniecei.

Latvijas modes gada balvu pasniegšanas ceremonija bija pirmais Rīgas Modes nedēļas notikums. No 29. oktobra līdz 31. oktobrim uz Rīgas modes nedēļas rudens sesijas galvenā podesta – kultūrvietā “Hanzas perons” – tiks prezentētas jaunākās Latvijas vadošo dizaineru kolekcijas.

Šogad pirmo reizi modes skates būs iespēja vērot tiešraidē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti