Sākas Rīgas modes nedēļa; visas skates pirmo reizi pieejamas arī tiešsaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 12. līdz 16. oktobrim Rīgā norisināsies 33. Rīgas modes nedēļa (“Riga Fashion Week” / RFW). Pirmo reizi visas modes skates no galvaspilsētas galvenās mēles norisināsies tikai bezsaistē, bet arī tiešsaistes formātā un būs skatāmas visā pasaulē, informēja organizatori.

Sesijas atklāšanu iezīmēs 16. Latvijas Modes gada balvas pasniegšana par 2020. gadu. Katru gadu Baltijas Modes federācija kopā ar modes industrijas ekspertiem nosaka labākos savas jomas speciālistus. Šosezon 12. oktobrī digitālās mākslas centrā "Digital Art House" tiks apbalvoti uzvarētāji 10 nominācijās. Tā kā dizaineri arvien lielāku uzmanību pievērš vides jautājumiem, balvu pasniegšanas ceremonija ir papildināta ar nomināciju "Labākais ilgtspējīgais modes zīmols". Digitalizācijas tendences rezultātā radusies vēl viena jauna nominācija – "Labākā digitālā prezentācija".

Trešdien, 13. oktobrī, studijā "Designers 4" iepazīstinās ar vietējiem tekstilizstrādājumu un aksesuāru zīmoliem – “Cinnamon Concept”, “Una Bērziņa”, “Vaskala”, “Valdis Brože”. Uzreiz pēc tam sekos Modes nedēļas debitants – “Saint Key” ar sieviešu apģērbu limitēto kolekciju mājām un atpūtai. Otrā RFW diena noslēgsies ar zīmola "Gummo" digitālo instalāciju mākslas centrā "Digital Art House" – izstādē būs apskatāmi zīmola "Gummo" darbi līdz 17.oktobrim.

RFW galvenajā programmā ir izziņoti šādi dizaineri: “Iveta Vecmane”, “Natalija Jansone”, “Selina Keer”, “Amoralle”, “Volga Vintage”, “Katya Katya London”, “Collected Story”, “Nolo”. Gaidāmās modes sesijas pieaicinātais viesis ir igauņu zīmols “Diana Arno”. Bērnu modi pārstāvēs zīmoli “Aristocrat Kids”, “Tiny Bunny” un “Rock and Mouse”.

Pirmo reizi Rīgas modes nedēļas vēsturē jaunās kolekcijas varēs novērtēt skatītāji no visas pasaules. Tiešraides būs pieejamas oficiālajās RFW lapās “Facebook” un “Instragram” un portālos spice.lv un tvnet.lv . Translācijas vadīs Grēta Peide.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti