Gunita Štorha saimnieko Kuldīgas novada saimniecībā “Mazsālijas”, kas atrodas ainaviskā vietā – Sprincupes savienoto Mazsālijas dzirnavdīķu krastos senajās vācu barona fon Hāna dzirnavās. Tās ir pārtapušas par atpūtas vietu pilsētniekiem, kuriem Gunita gatavo maltītes un piedāvā izgaršot lauku labumus no pašu saimniecības. Rūpēties par viesiem Gunitai palīdz mamma Aina un vīrs Gunārs, kura pārraudzībā ir briežu dārzs un foreļu baseini. Gunitas kaislība ir truši un vistas.
Kaza mellenēs
Nepieciešams
- 1 kg kazas krēmsiera
- 100 ml saldā krējuma
- 50 g cukura
- 400 g melleņu un kazeņu
Pagatavošana
Būtiski izvēlēties kazas krēmsieru ar mazāku sāls saturu. Vispirms kazas sieru un cukuru sakuļ, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno saldo krējumu un kuļ, līdz masa kļūst poraina un gaisīga. Servējot uz siera masas kārto ogas. Dekorē ar makarūniem, bezē cepumiem un atraitnīšu ziediem.