Kamambēra un biešu pīrāgs
Sastāvdaļas:
- 300 g kviešu miltu
- kārtīga sauja rīvētu vārītu biešu
- šķipsna sāls
- 1 daiviņa ķiploka, smalki sakapāta
- ½ tējkarotes sausā rauga
- 3 kamambēra siera rituļi (mazie)
- 1 tējkarote rozmarīna vai timiāna
- 1 ola
Pagatavošana:
Kviešu miltus lielā bļodā sajauc ar bietēm, sāli, smalki sakapātu ķiploku un raugu. Mīklu mīca, kamēr vairs nelīp pie rokām. Pēc vajadzības pievieno ūdeni vai miltus, koriģējot mīklas konsistenci.
Ļauj mīklai vienu stundu uzrūgt siltā telpā. Kad mīkla uzrūgusi, to kārtīgi pārmīca un sadala trīs vienādās porcijās.
Uz tīras darba virsmas uzber miltus, lai mīkla nelīp pie virsmas. Katru mīklas porciju izrullē plakanā, apaļā formā, nedaudz lielākā nekā siera ritulis.
Liek sieru uz mīklas, uzber nedaudz rozmarīna vai timiāna un prātīgi mīklu pārloka pāri sieram, skatoties, lai nekur nepaliek caurumi. Pīrāgus liek uz pannas, apsmērē ar olu, liek krāsnī un cep 200 grādu temperatūrā 15–20 minūtes.