Sastāvdaļas:
Pesto:
- 100 g ciedru riekstu,
- 100 g zaļumu - baziliks, piparmētra, jauno biešu lapiņas, loki,
- 1 daiviņa ķiploka,
- 100 g cietā siera,
- 100 ml olīveļļas,
- sauja svaigu upeņu,
- eļļa,
- sāls un citas garšvielas pēc garšas.
Salātiem:
- 2 burkāni,
- 2 cukīni,
- 2 kabači,
- rotājumiem kabaču ziedi.
Pagatavošana:
- Sagatavo pesto. Uz sausas pannas apgrauzdē riekstus. Gaļas mašīnā liek pēc kārtas riekstus, zaļumus, ķiploku, upenes skābumam, pielej olīveļļu, lai mašīnai vieglāk malt. Pēc garšas pievieno sāli un, ja nepieciešams, vēl vairāk kādu no sastāvdaļām.
- Salātiem jaunos burkānus, cukīni un kabaci nemizo, tikai nomazgā, jo mizā ir daudz garšas. Tos sagriež plānās strēmelēs. Kad visi dārzeņi sagriezti, tos sajauc kopā ar pesto un pasniedz, dekorētus ar kabaču ziediem.
Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2017. gada 18. oktobrī.