Kabaču un cukīni salāti ar pesto: svaiga vasaras uzkoda!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem un 3 mēnešiem.

Ir īstais laiks, lai no pašu audzētiem vai zemnieku tirgū iepirktiem cukīni un kabačiem pagatavotu svaigus salātus ar pesto. Gatavo vasarīgo ēdienu pēc pavāra Renāra Purmaļa receptes, ko viņš atklāja Latvijas Televīzijas šovā "Es mīlu ēdienu"!

Sastāvdaļas:

Pesto:

  • 100 g ciedru riekstu,
  • 100 g zaļumu - baziliks, piparmētra, jauno biešu lapiņas, loki,
  • 1 daiviņa  ķiploka,
  • 100 g cietā siera,
  • 100 ml olīveļļas,
  • sauja svaigu upeņu,
  • eļļa,
  • sāls un citas garšvielas pēc garšas.

Salātiem:

  • 2 burkāni,
  • 2 cukīni,
  • 2 kabači,
  • rotājumiem kabaču ziedi.

Pagatavošana:

  1. Sagatavo pesto. Uz sausas pannas apgrauzdē riekstus. Gaļas mašīnā liek pēc kārtas riekstus, zaļumus, ķiploku, upenes skābumam, pielej olīveļļu, lai mašīnai vieglāk malt. Pēc garšas pievieno sāli un, ja nepieciešams, vēl vairāk kādu no sastāvdaļām.
  2. Salātiem jaunos burkānus, cukīni un kabaci nemizo, tikai nomazgā, jo mizā ir daudz garšas. Tos sagriež plānās strēmelēs. Kad visi dārzeņi sagriezti, tos sajauc kopā ar pesto un pasniedz, dekorētus ar kabaču ziediem.

 

Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2017. gada 18. oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti