Indonēzijā šokolādes patēriņu cenšas veicināt ar īpašu šokolādes skolu

Kamēr Rietumu pasaulē neviens nevar iedomāties Valentīndienu bez šokolādes, Indonēzijā to ēd ļoti maz, neraugoties pat uz to, ka Indonēzija ir trešā lielākā kakao pupiņu ražotāja pasaulē.

Taču šokolādes tirdzniecībai valstī ir liels potenciāls, jo šokolādes ēdāju skaits ar katru gadu strauji pieaug.  

Vidējais amerikānis gadā apēd piecarpus kilogramus šokolādes, vidējais indonēzietis - vien 300 gramus. Centienos uzlabot šokolādes tirdzniecību, Indonēzijas galvaspilsētā atvērta īpaša šokolādes skola, kurā var apgūt dažādas šokolādes saldumu pagatavošanas un dekorēšanas tehnikas.

“Mēs attīstām cilvēku prasmes šokolādes pagatavošanā. Gribam līdzināties citiem šokolādes ražotnes centriem, kā Beļģijai un Francijai,” atzina šokolādes skolas vadītājs Mervins Pereira.

Skolas veiktais pētījums liecina, ka Indonēzijā šokolādes patēriņš aug visstraujāk pasaulē – katru gadu tas palielinās par 7%. Tas skaidrojams ar augošu vidusšķiru un informētāku sabiedrību.

Arvien vairāk cilvēku internetā uzzina par šokolādes labajām īpašībām, piemēram, ka tā var palīdzēt pret depresiju un samazināt asinsspiedienu. Mainījusies arī cilvēku uztvere. Šokolādi vairs neuzskata tikai par produktu, kura dēļ pieņemas svarā. Arvien vairāk to Indonēzijā iekļauj arī restorānu ēdienkartēs.

Indonēzija ir trešais lielākais kakao ražotājs aiz Rietumāfrikas valstīm Ganas un Kotdivuāras.

Saistītie raksti
0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālajiem profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Populārākie
Interesanti