Šoreiz, ceturtajā garšu ekspedīcijā, citāds pārgājiens un citāda daba. Renārs Purmalis kopā ar talantīgo Ralfu Eilandu devās uz Bolderāju. Pastaiga mežā, paštaisīti burgeri, Daugavgrīvas cietoksnis, kartupeļu rakšana un gatavošana omes dārziņā. Jo dažkārt baudīt dabu var rokas stiepiena attāluma no pilsētas.
Salami burgers ar pašceptu maizi un kabaču mērci
Sastāvdaļas:
Maizes mīklai:
- 240 ml piena
- 14 g sausā rauga
- 470 g miltu
- 40 g cukura
- 240 g mīksta sviesta
- 1 ola
- 1 ola (apsmērēšanai)
- Sezama sēklas
Mērcei:
- Neliels kabacis
- Eļļa
- Sāls
- Pipari
- Kūpinātās paprikas pulveris
- Krēmsiers
Salātlapas
Tomāti
Salami desa
Gatavošana:
- Gatavo mīklu burgera maizītēm: mikserī vai ar rokām sajauc kopā visas sastāvdaļas (pienu, sauso raugu, miltus, cukuru, sviestu, olu) un atstāj raudzēties uz 30-50 minūtēm – tā, lai mīkla paceļas divas reizes.
- Tad mīklu atkal samīca un izviļā 10-14 gabalas vienādas burgera maizītes - tādā lielumā, kāda ir vēlme. Tad maizītēm jāļauj vēl pacelties 30 minūtes.
- Pēc tam maizītes apsmērē ar sakultu olu. Pa virsu pārkaisa sezama sēklas un liek 180 grādu sakarsētā krāsnī uz 15 minūtēm.
- Gatavo mērci: nelielu kabaci pārgriež uz pusēm, apslaka ar eļļu, apber ar sāli un pipariem un cep krāsnī, līdz tas zeltaini brūns.
- Kad kabacis gatavs, atļauj, lai tas padziest, un tad to sajauc ar kūpinātās paprikas pulveri un krēmsieru tādā konsistencē, lai mērce nav par šķidru, bet ir viegli smērējama.
- Pirms pasniegšanas burgera maizīti pārgriež uz pusēm un apcep uz pannas ar nelielu daudzumu eļļas vai sviesta. Tad liek visas pārējās sastāvdaļas – kabaču mērci, salātlapu, tomātu un salami.