Sastāvdaļas pamatnei:
- 150g mandeļu miltu
- 200g dateļu
Sastāvdaļas pildījumam:
- 300g Indijas riekstu (izmērcētu)
- 250g dateļu
- 200ml Indijas riekstu piena
- 1 tējk. vaniļas ekstrakts
- 1/2 tējk. sāls
- 1,5 tējk. agara + 200ml Indijas riekstu piena, lai to sagatavotu
Pagatavošana:
- Vispirms sagatavo kūkas pamatni, sablenderējot kopā mandeļu miltus un dateles, līdz masa kļuvusi lipīga.
- Klāj masu formā un nospied to ar pirkstiem vienmērīgā kārtā. Liec ledusskapī, lai nedaudz sacietē.
- Sāc gatavot kūkas pildījumu - sablenderē Indijas riekstus, kas ir iepriekš uz nakti izmērcēti, kopā ar datelēm, 200ml Indijas riekstu pienu, šķipsniņu sāls un vaniļas ekstraktu. Blenderē, līdz masa kļuvusi krēmīga.
- Sagatavo agaru, sajaucot to katliņā kopā ar 200ml Indijas riekstu pienu, līdz tas ir izšķīdis. Liec to karsēties uz lēnas uguns, paralēli maisot, līdz tas sāk vārīties. Ļauj tam nedaudz atdzist un pievieno atlikušajam kūkas pildījumam.
- Atkal blenderē kūkas pildījumu, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.
- Klāj pildījumu uz kūkas pamatnes un izsmērē vienmērīgā kārtā.
- Ja vēlies, dekorē ar papildu riekstiem un datelēm.
- Liec ledusskapī uz pāris stundām, līdz kūka palikusi stingra.
Gatavs!
Kaut gan šī dateļu un riekstu kūka nesatur pievienotu cukuru, tā šā vai tā sanāks salīdzinoši salda un ļoti labi ies kopā pie kafijas tasītes. Garšos visiem, it īpaši dateļu un riekstu mīļotājiem!