Pinam maizi bizē! Gatavojam kopā ar bērniem

Pīt var ne tikai bizes, bet arī maizi! Te ideja svētdienas rīta našķim.

Iesakām pašiem mazākajiem!

Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!

Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.

 

Bizi pīt var mācīt jau pavisam maziem bērniem. Vienkāršākais veids – pie virsmas piestipriniet trīs lentas un sāciet darbu. Šoreiz piedāvājam bizes pīšanas prasmes izmēģināt maizes pīšanā.

Mazajiem šīs darbiņš noteikti patiks. Arī mīklas mīcīšana, olas sakulšana, maizītes pārsmērēšana mazajiem varētu būt pa spēkam. Lai lielajiem paliek darbošanās ap plīti un piena uzsildīšana.

Šeit dotās mīklas recepte nevar neizdoties, mēs jau to piedāvājām pīrāgu gatavošanai, šoreiz tikai tā būs nedaudz saldāka.

Nepieciešams:

  • 250 ml piena,
  • 2,5 līdz 3 glāzes miltu,
  • 50g svaiga rauga,
  • 150 g sviesta,
  • 3 ēdamkarotes cukura,
  • šķipsniņa sāls,
  • ola pārziešanai,
  • rozīnes ( žāvēti augļi, marmelāde)

Pagatavošana:

Vienkāršāks variants

Uzsilda (nedrīkst uzvārīt!) pienu. Siltajā pienā iedrupina raugu, pieliek sāli un cukuru, kārtīgi sakuļ, lai raugs izmaisās pienā. Tad liek klāt miltus pa nelielām porcijām. Pieliek apmēram divas glāzes, samaisa, tad mīklā liek mīkstu sviestu, rozīnes vai žāvētos augļus un mīca, liek klāt vēl miltus, līdz sanāk vijīga mīkla. Iespējams, nebūs nepieciešamas trīs glāzes miltu, bet varbūt mazāk, jo mīklai jābūt mīkstai.

Mīklu samīca, pārsedz ar pārtikas plēvi un uz 20 līdz 30 minūtēm liek ledusskapī.

Mīklu sadala trīs daļās. Katru saveļ garenās desiņās, augšā sastiprina kopā un tad pin bizi. Kad bize gatava, apakšā pīni saspiež kopā.

Bizi liek uz plāts, apsmērē ar sakultu olu un cep 180 grādos apmēram 25 minūtes – līdz skaisti brūna. Tad atdzesē, sagriež šķēlēs – ēd gardu muti un cienā citus.

Sarežģītāks variants

 

Kad mīkla sagatavota, kā norādīts pie vienkāršā varianta ( šoreiz neliek klāt augļus), to sadala trijās daļās un katru izrullē garenā plāksnē. Uz plāksnes liek žāvētus augļus, gabaliņos sagrieztu marmelādi vai sadrupinātas konfektes “gotiņa”, sarullē kopā un beigās tiekat pie trim pildītā desiņām.

Tad tās sapin kopā, pārsmērē ar olu un cep 180 grādos 25 minūtes.

Varat darīt, kā video rādīts - pagatavot kliņģeri, savijot to no bizes.

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti