Nepieciešams:
- 100 g sviesta,
- 170 g cukura,
- 150 ml piena,
- 3 olas,
- šķipsniņa sāls,
- 1 tējkarote cepampulvera,
- šķipsniņa sodas,
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
- 1 glāze miltu,
- plūmes (apmēram 700 g),
- pūdercukurs.
Pagatavošana:
Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus.
Cepamformu (24 cm) ietauko vai izklāj ar cepampapīru.
Cepeškrāsni sasilda līdz 180 grādiem.
Olas saputo, pakāpeniski pieliek cukuru un vaniļas cukuru, tad pieliek miltus, sodu, sāli, cepampulveri, kausētu sviestu un pienu.
Mīklu izlīdzina formā, virsū kārto plūmes - ar griezuma vietu uz augšu.
Cep apmēram 40 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu - ieduriet mīklā kociņu, ja tas sauss, tad kūka gatava. Kūku pārkaisa ar pūdercukuru.
Plūmju vietā var izmantot ābolus, brūklenes, dzērvenes, bumbierus vai saldētas ogas.