Nedēļas nogalē Tallinā norisināsies Igaunijas XXVI Dziesmu un XIX Deju svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 4. līdz 6.jūlijam Igaunijas galvaspilsētā Tallinā norisināsies XXVI Dziesmu un XIX Deju svētki ar devīzi "Laiks un pieskāriens". Igaunijas Dziesmu un deju svētkiem varēs sekot līdzi tiešraidēs apvienoto sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Šogad Igaunijas XXVI Dziesmu un XIX Deju svētkos tiekas divas svarīgas tēmas - laiks un pieskāriens. Dziesmu svētku pirmā koncertprogramma "Laika pieskāriens" skatītājus vedīs cauri Igaunijas Dziesmu svētku vēsturei, izceļot vērtīgākās dziesmas no katriem līdzšinējiem svētkiem. Otrās dienas koncertprogrammā skanēs daudzi jauni mūsdienu autoru darbi. Savukārt Deju svētku uzvedums "Pieskāriens" ir pasaka, kas dzimusi no skumjām.

"Šī gada svētku repertuārs ir izaicinājums, bet tas ir palīdzējis attīstīties muzikāli katram korim atsevišķi," norāda Igaunijas Dziesmu un deju svētku mākslinieciskais direktors Hirvo Surva.

Šogad Igaunijas XXVI Dziesmu un XIX Deju svētki pulcēs rekordlielu dalībnieku skaitu -1046 korus ar 32 000 dziedātāju un 654 deju kolektīvus ar teju 10 000 dejotāju. Svētkus kuplinās 500 tautas mūzikas izpildītāji. Svētku dalībnieki dosies piecu kilometru gājienā no pilsētas centra uz galveno svētku norises vietu Dziesmu svētku estrādi.

Apvienoto sabiedrisko mediju portāls lsm.lv tiešraidē no Tallinas piedāvās sekot līdzi Igaunijas XXVI Dziesmu un XIX Deju svētku koncertiem:

4.jūlijā no plkst. 18 līdz 20 Igaunijas XIX Deju svētku uzvedums "Pieskāriens";

5.jūlijā no plkst. 14 līdz 20 Igaunijas XXVI Dziesmu un XIX Deju svētku gājiens;

5.jūlijā no plkst. 20 līdz 23 Igaunijas XXVI Dziesmu svētku koncerts "Laika pieskāriens";

6.jūlijā no plkst. 14 līdz 20 Igaunijas XXVI Dziesmu svētku noslēguma koncerts.

Dziesmu un Deju svētki ir sena un svarīga tradīcija igauņiem un Igaunijai. Pirmie Dziesmu svētki kaimiņvalstī izskanēja 1869.gadā, bet Deju svētku pirmsākumi meklējami 1934.gadā. Mūsdienās Igaunijas Dziesmu un deju svētki notiek reizi piecos gados.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti