Kultūra / Kultūrtelpa
Upītes ciemā nemateriālās kultūras mantojuma centrs atsācis darbu ar izpārdotiem pasākumiem
Upītes ciemā nemateriālās kultūras mantojuma centrs atsācis darbu ar izpārdotiem pasākumiem
Upīte ir mazs lauku ciems Balvu novadā trīs kilometru attālumā no Krievijas robežas. Tajā dzīvo tikai aptuveni 100 cilvēku, un vietējie ir aktīvi ļaudis – izzina un saglabā savu nemateriālo kultūras mantojumu un labprāt apmeklē arī tur rīkotos izklaides pasākumus. Pirms pieciem gadiem Upītes kultūrtelpa iekļauta Nacionālajā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Ciemā esošajā nemateriālās kultūras mantojuma centrā nesen noslēgušies renovācijas un pārbūves darbi.
Ogres Vēstures un mākslas muzeja vadīšanu uztic Ilzei Zariņai, pārbaudes periodā nosakot vairākus uz...
Ogres Vēstures un mākslas muzeja vadīšanu uztic Ilzei Zariņai, pārbaudes periodā nosakot vairākus uzdevumus
Ogres novada pašvaldības dome uzticējusi Ogres Vēstures un mākslas muzeja vadīšanu muzeja direktora amata kandidātu vērtēšanas komisijas izvirzītajai kandidātei Ilzei Zariņai. Kā informēja pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Nikolajs Sapožņikovs, lēmums pieņemts, neraugoties uz Latvijas Muzeju padomes paustajām bažām par amata pretendentes akadēmiskās izglītības un profesionālās pieredzes trūkumu muzeju pamatdarbības jomās.
Vāgnera teātris nodots būvnieku rīcībā
Vāgnera teātris nodots būvnieku rīcībā
Šīs nedēļas sākumā parakstīts pieņemšanas-nodošanas akts un Rīgas Riharda Vāgnera biedrība (RRVB) pilnībā nodevusi Vāgnera teātri galvenā būvdarbu veicēja, pilnsabiedrības "SBSC" rīcībā, informēja Rīgas Riharda Vāgnera biedrības pārstāvji.
Gaismas pils un «rainiskā» sākotne. Pie Nacionālās bibliotēkas fasādes atklāj kultūras pieminekļa zī...
Gaismas pils un «rainiskā» sākotne. Pie Nacionālās bibliotēkas fasādes atklāj kultūras pieminekļa zīmi
Pirmo reizi Latvijā valsts nozīmes kultūras pieminekļu statuss piešķirts modernās arhitektūras paraugiem – "Villai Guna" Jūrmalā un Latvijas Nacionālajai bibliotēkai Daugavas krastā. Otrdiena, 29. augustā, pie bibliotēkas fasādes atklāja kultūras pieminekļa zīmi un diskutēja par mūsdienu arhitektūras vietu kultūras mantojuma aizsardzībā un saglabāšanā.
Septembrī lems par Kuldīgas iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā
Septembrī lems par Kuldīgas iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā
Septembra vidū Saūda Arābijā par Kuldīgas uzņemšanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā tiks lemts UNESCO Pasaules mantojuma komitejas sanāksmē. Līdz ar to būs noslēdzies vairāk nekā divdesmit gadus ilgais sagatavošanās process. Sākot no 1997. gada, Kuldīga ir mērķtiecīgi veikusi izpētes darbu, iesaistījusi kuldīdzniekus restaurācijas procesā un radījusi priekšnoteikumus Kuldīgas vecpilsētas iekļaušanai Pasaules mantojuma sarakstā.
Igo mūzikas un mākslas centrs «Ceplis» – no drupu kaudzes līdz vietai, kurā radīt
Igo mūzikas un mākslas centrs «Ceplis» – no drupu kaudzes līdz vietai, kurā radīt
Igo mūzikas un mākslas centrs "Ceplis" atrodas vietā, kurai bija visi priekšnoteikumi pārvērsties par drupu kaudzi, bet notika brīnums, un nu Lielupes krastā jau vairākus gadus vecā ķieģeļu cepļa ēkās saimnieko mūziķis Igo, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" stāstīja pats mūziķis, māksliniece Gita Straustiņa un Bauskas muzeja Vēstures nodaļas vecākais speciālists Raitis Ābelnieks.
Nacionālā bibliotēka 104. dzimšanas dienu svinēs ar plakātu darbnīcu, sarunu un kino
Nacionālā bibliotēka 104. dzimšanas dienu svinēs ar plakātu darbnīcu, sarunu un kino
Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) 104. dzimšanas dienas programmā sestdien, 26. augustā, piedāvās apskatīt izstādi "No Arkādijas līdz Marsam" par Rīgas parkiem un protestiem, piedalīties plakātu darbnīcā, apmeklēt diskusiju par pilsētvidi un noskatīties dokumentālo filmu "Tikmēr Lucavsalā". Bibliotēka būs atvērta no pulksten 10.00, ieeja bez maksas, informēja LNB pārstāvji.
Latvijas Radio 5 ētera personībām pievienojas «Citu zēnu» Jānis Pētersons un tiktokere Barbara Dzelm...
Latvijas Radio 5 ētera personībām pievienojas «Citu zēnu» Jānis Pētersons un tiktokere Barbara Dzelme
Latvijas Radio 5 (LR5) nācis klajā ne tikai ar atjaunotu satura formātu un dinamiskāku skanējumu, bet arī jaunām ētera personībām. Darbadienu rīta programmu "Citi rīti" turpmāk vadīs grupas "Citi zēni" mūziķis Jānis Pētersons, bet dienas programmu no pulksten 13.00 līdz 16.00 Anna Marta Daldere, kura sociālā tīkla "TikTok" lietotājiem zināma kā Barbara Dzelme. Tāpat darbadienās Latvijas Radio 5 ēterā būs dzirdami arī jau klausītāju iemīļotie dīdžeji – Toms Grēviņš un Linda Samsonova.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd