Kultūras ziņas

"Rudens 2023" Mākslinieku savienības galerijā

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Pasniegtas Autortiesību bezgalības balvas

Autortiesību bezgalības balvu pasniedz 19 autoriem

Ik gadu Latvijas autoru biedrība "Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra / Latvijas Autoru apvienība" (AKKA/LAA) apkopo datus, cik plaši tiek publicēti un izmantoti Latvijas rakstnieku, komponistu, mākslinieku un citu radošo profesiju pārstāvju darbi. Produktīvākie no tiem saņem Autortiesību bezgalības balvu. Arī šogad to pasniedza 19 laureātiem par 13 darbiem.

To saņēma rakstniece un dramaturģe Anna Rancāne par lugu "Meklējiet sievieti", rakstnieks Andris Kalnozols par darbu "Kalendārs mani sauc", kā arī mākslinieks Kristians Brekte par plašu rezonansi izsaukušo vizuālo darbu "Viss slikti".

Balvu saņēma arī virkne mūziķu: Lauris Reiniks un Rūta Reinika-Preisa par albumu "Ričijs Rū rīko koncertu 2", Valters Pūce par skaņdarbu "Riekstkoža roks", ansis, Kristīne Pāže un Kaspars Ansons par dziesmu "Zemes stunda", Roberts Memmēns un Jānis Pētersons par dziesmu "Limuzīns uz krīta", Intars Busulis un Kate Elpo par džeza skaņdarbu "Dejo vientulību", repa mākslinieks Rolands Če par dziesmu "Marco Polo", kā arī Platons Buravickis par skaņdarbiem "Debespulkstenis" un "Planktons".

Tāpat laureātu godā tika horeogrāfe Dagmāra Bārbale un tautas mūzikas apdares autore Kristīne Karele par deju "Cīruli, cīruli", par darbu reprodukcijām tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere un fotomāksliniece Guna Oškalna-Vējiņa par Vijas Vētras simtgadei veltītu fotogrāfiju sēriju.

Autortiesību bezgalības balva tiek piešķirta kopš 1999. gada, un šis ir bijis laiks, kas pavēris autoriem pavisam jaunas publicitātes iespējas.

Balvā laureāti saņēma 888 eiro, kā arī metālmākslinieka Arvīda Endziņa apdarinātu smilšu pulksteni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti