Jaunumi
«Mūs pieņem kā pilnvērtīgus dalībniekus» – diasporas pārstāvji Dziesmu svētkos jūtas novērtēti
«Mūs pieņem kā pilnvērtīgus dalībniekus» – diasporas pārstāvji Dziesmu svētkos jūtas novērtēti
Diasporas pārstāvji Dziesmu un deju svētkos visvairāk novērtē kopības sajūtu un to, ka tiek uzņemti un gaidīti tāpat kā visi citi dejotāji un dziedātāji. Ikdienā esot ārzemēs, latviešu kultūra viņiem ir īpaši svarīga, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" stāstīja Filadelfijas deju kopas "Dzirkstele" dalībnieki Annija Kerno un Ēriks Mežgailis un deju kolektīvu dalībnieki no Šveices un Lielbritānijas – Jānis Vinklers un Kārlis Caucis.
Zaļumballe visas dienas garumā. Dziesmu svētkos Kapelu maratons vieno Latvijas muzikantus
Zaļumballe visas dienas garumā. Dziesmu svētkos Kapelu maratons vieno Latvijas muzikantus
Rīgas centru – Vērmanes dārzu un Esplanādi – piektdien, 7. jūlijā, piepilda tautas mūzikas skaņas. Kapelu maratons Vērmanes dārzā jau ir sācis savu gaitu, un tas noritēs 12 stundas bez pārtraukuma. Tautas mūzika ir klausāma, spēlējama, baudāma, dejojama un līdzi dziedama. Sabiedrisko mediju svētku studijā viesojās "Hāgenskalna muzikanti". Kapelas vadītājs Ilmārs Pumpurs ir arī Kapelu maratona mākslinieciskais vadītājs, bet Sandra Lipska, kas grupā spēlē cītaru, ir maratona atbildīgā rīkotāja.
Sabiedriskā transporta papildreisi Dziesmu un deju svētku pasākumiem 8. un 9. jūlijā
(papildināts)
Sabiedriskā transporta papildreisi Dziesmu un deju svētku pasākumiem 8. un 9. jūlijā (papildināts)
Lai nodrošinātu pasažieriem un dalībniekiem nokļūšanu uz Daugavas stadionu un no tā, tiks organizēts speciāls trolejbusa maršruts "Centrālā stacija–Daugavas stadions". Savukārt virzienā uz Mežaparku tiks pagarināts 3. trolejbusa maršruts, un tas kursēs līdz pat Mežaparkam, būs arī papildu reisi gan 11. tramvaja, gan 9. un 48. autobusa maršrutā. Sabiedriskais transports no pilsētas centra uz lielākajām pilsētas apkaimēm kursēs līdz plkst. 3.00. Savukārt svētku noslēguma dienā, 9. jūlijā, uz un no Mežaparka tiks organizēti papildreisi, informēja "Rīgas satiksme".
Piektdien Dziesmu svētku programmas centrā – deju lieluzvedums «Mūžīgais dzinējs»
Piektdien Dziesmu svētku programmas centrā – deju lieluzvedums «Mūžīgais dzinējs»
Piektdien, 7. jūlijā – XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku astotajā dienā –, uzmanības centrā deju lieluzvedums "Mūžīgais dzinējs" – 17 tūkstošu dejotāju veltījums mūsu tautas izziņas kārei un mūžīgās izaugsmes meklējumiem. Bērnu un jauniešu vokālā mūzika izskanēs "Hanzas peronā", Lielajā ģildē latviešu mūzika pūtēju orķestru izpildījumā, Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā – mazākumtautību garīgā mūzika. Skatītājus turpinās priecēt teātra izrādes, tautas lietišķās mākslas izstāde un amatnieku darinājumu tirdziņš. Vērmanes dārzā un Esplanādē kapelu maratons – visu laiku lielākais Latvijas tautas mūzikas pasākums, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji.
Šogad Dziesmu svētkos mazāk iepakojumu atkritumu pilsētā; no dalībniekiem sagaida labāku atkritumu š...
Šogad Dziesmu svētkos mazāk iepakojumu atkritumu pilsētā; no dalībniekiem sagaida labāku atkritumu šķirošanu
Dziesmu un deju svētku laikā uz mēģinājumiem un pasākumiem Rīgā pulcējas tūkstošiem cilvēku. Daudzi uz laiku mitinās skolās, pārvietojas no vienas vietas uz otru, pērk uzkodas un dzērienus, ietur maltītes un dara citas sadzīviskas lietas. Tas ir pārbaudījums arī videi, aptuveni 40 000 dalībnieku un 500 000 apmeklētāju kopā būšanu šo desmit dienu laikā iecerēts radīt zaļāku un videi saudzīgāku.
«Mēs neslimojam, mēs dejojam!» Svētku garu lietus neaptur
«Mēs neslimojam, mēs dejojam!» Svētku garu lietus neaptur
Deju mēģinājumiem jānotiek – lūst vai plīst. Šoreiz gan precīzāk būtu teikt – vai tur saule vai lietus. Daugavas stadionā deju kolektīvi visu dienu pavada mēģinājumos – viens no izaicinājumiem ir nepaklupt uz mitrā seguma.