Kas notiek ar plāniem par Latvijas ekonomikas attīstību?

Arvils Ašeradens, Viktors Valainis, Ilze Indriksone, Andris Kulbergs, Ainārs Šlesers, Andris Bite, Artūrs Zeps

Jānis Domburs 15.maijs, trešdiena 21:15
Raidījumi
VIDEO: Kas notiek ar drošību? SAB direktora izvēle, ASV un NATO sarunas ar Krieviju
VIDEO: Kas notiek ar drošību? SAB direktora izvēle, ASV un NATO sarunas ar Krieviju
Satversmes aizsardzības birojam (SAB) drīz būs jauns vadītājs. Saeimas Nacionālās drošības komisija šim amatam atbalstījusi plašākai sabiedrībai maz pazīstamā Egila Zviedra kandidatūru, bet balsojums parlamentā paredzēts nākamnedēļ. Savukārt jau šodien Briselē noslēgušās NATO un Krievijas sarunas par Maskavas pieprasītajām “drošības garantijām”. Par šiem abiem ar drošību saistītajiem tematiem šovakar norisināsies diskusija LTV raidījumā “Kas notiek Latvijā?”
VIDEO: Kas notiek ar vakcinācijas pret Covid-19 mērķiem un līdzekļiem to sasniegšanai
VIDEO: Kas notiek ar vakcinācijas pret Covid-19 mērķiem un līdzekļiem to sasniegšanai
Kopš vakcinācijas uzsākšanas ir apritējis tieši gads, tādēļ diskusiju raidījumā “Kas notiek Latvijā?” trešdienas, 5. janvāra, vakarā atskatīsimies uz aizvadītajā gadā paveikto un to, kas būtu darāms, lai izkļūšana no pandēmijas prasītu mazāk upuru. Vakcīnu pieejamības jautājums jau pirms laba laika ir atrisināts, taču pūļa imunitātes sasniegšanai traucē gan jaunais vīrusa paveids, gan arī sabiedrības attieksme pret savu veselību un neuzticība lēmumu pieņēmējiem.
VIDEO. Kas notiks ar Covid-19 ierobežojumiem un vīrusa omikrona paveidu svētkos un pēc tiem?
VIDEO. Kas notiks ar Covid-19 ierobežojumiem un vīrusa omikrona paveidu svētkos un pēc tiem?
Kamēr lielā daļā Eiropas valstu notiek gatavošanās Covid-19 vīrusa omikrona paveida uzplūdiem un tiek pastiprināti gan kontroles pasākumi uz robežām, gan arī ierobežota pulcēšanās, Latvijas valdība uz Ziemassvētkiem un Jaungada svinībām ir atcēlusi dažus ierobežojumus, bet lemšanu par dzīvi pēc ārkārtas situācijas beigām 11. janvārī atlikusi uz nākamā gada sākumu.  Raidījumā “Kas notiek Latvijā?” 22. decembrī dalībnieki diskutēs par to, ko varam sagaidīt no vīrusa omikrona paveida un kā varam mēģināt tā izplatību aizkavēt?
VIDEO: Kas notiek ar Latvijas plāniem energoresursu cenu mazināšanai?
(papildināts)
VIDEO: Kas notiek ar Latvijas plāniem energoresursu cenu mazināšanai? (papildināts)
15. decembra diskusijā "Kas notiek Latvijā?" piedalās  labklājības ministrs Gatis Eglītis (Jaunā konservatīvā partija), Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība), Saeimas deputāts un kādreizējais ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība") Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja Alda Ozola, Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (''Saskaņa''), Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (Latvijas Reģionu apvienība), kā arī "Latvijas finiera" padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis, "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils un "Virši" biznesa attīstības direktors Jānis Bethers.
VIDEO.  Kas notiks ārkārtējās situācijas trešajā mēnesī līdz 11. janvārim un pēc tā?
VIDEO. Kas notiks ārkārtējās situācijas trešajā mēnesī līdz 11. janvārim un pēc tā?
Diskusijā “Kas notiks ārkārtējās situācijas trešajā mēnesī līdz 11. janvārim un pēc tā?” piedalās ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija), Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis (''Attīstībai/Par!''), Saeimas deputāts Arvils Ašeradens (''Jaunā Vienotība''), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ludmila Vīksna un Latvijas Universitātes profesors sociālajā psiholoģijā Ivars Austers.
VIDEO: «Kas notiek Latvijā?» – par viltotiem Covid-19 sertifikātiem un energoresursu cenām
VIDEO: «Kas notiek Latvijā?» – par viltotiem Covid-19 sertifikātiem un energoresursu cenām
Publiskajā telpā jau labu laiku pieejama informācija par viltotiem Covid-19 sertifikātiem, kuru patieso skaitu var tikai minēt. Policija līdz šim ierosinājusi vairākus desmitus kriminālprocesu, taču nevienam mediķim, uz kuru krīt aizdomu ēna, profesionālās darbības sertifikāts vēl nav anulēts. Elektrības un gāzes cenas šoruden sasniegušas vēl nepieredzētus augstumus, un neviens nezina, kad cenu kāpums beigsies un kā it īpaši trūcīgākā sabiedrības daļa apmaksās apkures rēķinus. Par šiem un citiem jautājumiem trešdienas, 1. decembra, vakarā diskutēs  raidījumā “Kas notiek Latvijā”, ko plkst. 21.15 varēs vērot LTV1 un portālā LSM.LV.
Video. Diskusija «Visatļautība, iebiedēšana, neatkarība un nerakstītie likumi: kas notiek starp poli...
Video. Diskusija «Visatļautība, iebiedēšana, neatkarība un nerakstītie likumi: kas notiek starp politiķiem un medijiem?»
29. novembra diskusijā portālā lsm.lv piedalījās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš Saeimas Mediju politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda (“Attīstībai”/”Par!”), Saeimas deputāti Dagmāra Beitnere-Le Galla (Jaunā konservatīvā partija) un Jānis Iesalnieks (Nacionālā apvienība), kā arī Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Jānis Siksnis un Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes locekle Sigita Roķe.
VIDEO. Diskusija «Kas notiek ar migrantiem, hibrīdkaru un drošību: starp Baltkrieviju, Krieviju, Eir...
VIDEO. Diskusija «Kas notiek ar migrantiem, hibrīdkaru un drošību: starp Baltkrieviju, Krieviju, Eiropu un NATO?»
24. novembra diskusijā “Kas notiek Latvijā?” par migrācijas krīzi, hibrīdkaru un to radīto apdraudējumu Latvijas, Baltijas valstu un Eiropas drošībai piedalās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (''Jaunā Vienotība''), iekšlietu ministre Marija Golubeva (“Attīstībai”/”Par!”), Latvijas Universitātes asociētais profesors, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra vadošais pētnieks Toms Rostoks, Nacionālo bruņoto spēku rezerves pulkvedis Igors Rajevs un Fiskālās disciplīnas padomes vadītāja, Latvijas Universitātes Biznesa un vadības fakultātes maģistra studiju programmas “Eiropas studijas un ekonomiskā diplomātija” direktore Inna Šteinbuka.