Mārtiņš Kļavenieks

Latvijas Radio sporta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Biatlona sezonas noslēgumā ielīksmo Latvijas sportistu panākumi pasaules čempionātā
Biatlona sezonas noslēgumā ielīksmo Latvijas sportistu panākumi pasaules čempionātā
Labākie biatlonisti svētdien līdz ar pēdējā Pasaules kausa posma izskaņu Kanādā noslēdza sezonu. Lai gan godalgotu panākumu Pasaules kausā latviešiem šosezon nebija, pašmāju vadošie biatlonisti pierādīja piederību elitei, bet jaunie sportisti progresēja. Vislabāk padevās pasaules čempionāts, kur Andrejs Rastorgujevs izcīnīja vēsturisku sudraba medaļu.
Daļa delegātu uz Eiropas Paralimpiskās komitejas asambleju Rīgā neieradīsies klātienē
Daļa delegātu uz Eiropas Paralimpiskās komitejas asambleju Rīgā neieradīsies klātienē
Eiropas paralimpisko komiteju ārkārtas ģenerālajā asamblejā piektdien jāvienojas pret Krievijas un Baltkrievijas sportistu piedalīšanos Parīzes paralimpiskajās spēlēs jebkādā statusā. Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) uzņēmās līderes lomu un šobrīd ir droša, ka vismaz 10 valstis priekšlikumu akceptēs. Ne visas 35 valstu delegācijas gan Rīgā ieradīsies klātienē, jo vairākas izvēlējās balsot attālināti.
Vienojas izstrādāt memorandu iedzīvotāju fiziskās aktivitātes veicināšanai
Vienojas izstrādāt memorandu iedzīvotāju fiziskās aktivitātes veicināšanai
Tautas sporta pārstāvji trešdien tikās ar veselības ministru Hosamu Abu Meri ("Jaunā Vienotība"), lai meklētu risinājumus, kā padarīt iedzīvotāju dzīvesveidu fiziski aktīvāku. Veselības ministrija (VM) paredz ar tautas sporta organizācijām izstrādāt kopīgu memorandu, lai rastu ceļu uz krietni augstāku fizisko aktivitāšu īpatsvaru sabiedrības ikdienā.
Opozīcija ar olimpieti Neretnieku sastāvā tiecas nomainīt Jātnieku federācijas vadību
(papildināts)
Opozīcija ar olimpieti Neretnieku sastāvā tiecas nomainīt Jātnieku federācijas vadību (papildināts)
Desmitā daļa Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) biedru ar parakstiem apliecināja vēlmi iniciēt organizācijas ārkārtas kongresu, lai atbrīvotu no amata ilggadējo prezidentu Agri Blauu. Opozīcija pārmet Blauam federācijas stagnēšanu, necaurspīdīgu pārvaldību un līdzekļu apriti, kā arī savu interešu lobēšanu. Blaus uz pārmetumiem gan atbildējis rezervēti, paužot, ka katram gadoties kļūdas, bet kopumā viņa vadībā organizācija strādā labi.
Biatloniste Bendika: Jaunajiem sportistiem ir svarīgi startēt posmos Ziemeļamerikā
Biatloniste Bendika: Jaunajiem sportistiem ir svarīgi startēt posmos Ziemeļamerikā
Spilgtu Latvijas biatlona izlases līderu lomā sevi pasaules čempionātā apliecināja Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika, tomēr sporta veida nākotnei ir nepieciešama arī jauno talantu attīstība. Bendika uzskata, ka tieši tādēļ uz sezonā pēdējiem Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā ir jādodas ne tikai Latvijas komandas spicei.
Porziņģis gūst 15 punktus «Celtics» uzvarā NBA mačā; Bertānam trīs punkti «Hornets» uzvarā
(papildin...
Porziņģis gūst 15 punktus «Celtics» uzvarā NBA mačā; Bertānam trīs punkti «Hornets» uzvarā (papildināts)
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 15 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas. Tikmēr Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva trīs punktus NBA spēlē, kurā viņa pārstāvētā Šarlotas "Hornets" komanda izcīnīja uzvaru.
Olimpiskā komiteja sūdzas par valsts finansējuma kavēšanos, federācijām - ierasta pieredze
(papildin...
Olimpiskā komiteja sūdzas par valsts finansējuma kavēšanos, federācijām - ierasta pieredze (papildināts)
Sporta veidu federācijām nesaņemot paredzēto valsts finansējumu, nozare ir nonākusi bezprecedenta krīzes situācijā un olimpiskā gada sākumā nespēj nodrošināt sportistu dalību svarīgās sacensībās, Latvijas Radio ceturtdien teica Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks. Sporta federāciju pārstāvji gan atzīst, ka tāda pati situācija bija iepriekšējos gados, kad valsts finanšu dalīšanā sportam bija iesaistīta LOK. 
«Grobiņa» pēdējā saņem virslīgas licenci; no 6 futbola klubiem vēl gaida uzlabojumus
«Grobiņa» pēdējā saņem virslīgas licenci; no 6 futbola klubiem vēl gaida uzlabojumus
Latvijas Futbola federācijas (LFF) licences dalībai jaunajā virslīgas sezonā saņēma visas 10 komandas, kam tiesības spēlēt pašmāju augstākajā līmenī nodrošināja pērnie rezultāti. Ilgāk neskaidrības bija par otrās spēcīgākās līgas čempiones "Grobiņas" SC iespējamo dalību valsts spēcīgāko klubu sacensībās, bet arī šo bažu miglu LFF otrdien kliedēja ar licences piešķiršanu.
Finansējumu tautas sportam divkāršo, summa arvien pārāk maza efektīvam rezultātam
Finansējumu tautas sportam divkāršo, summa arvien pārāk maza efektīvam rezultātam
Tautas sportam no valsts budžeta 2024. gadā paredzēts tērēt pusmiljonu eiro, kas ir divreiz vairāk nekā pērn, tomēr nozarē lēš, ka atvēlētā summa ir pārāk maza, lai gaidītu drīzus uzlabojumus sabiedrības veselībā. Saeimas Sporta apakškomisijā, otrdien apspriežot valsts politiku tautas sporta veicināšanā, bija redzams, ka jautājumu risināšanā iesaistītajām ministrijām ir ierasts darboties katrai par sevi. 
Bijušais izlases kapteinis Dude: Latvijas handbola problēma šobrīd nav līdera Krištopāna dalība
Bijušais izlases kapteinis Dude: Latvijas handbola problēma šobrīd nav līdera Krištopāna dalība
Latvijas handbola izlase, iespējams, gūtu kādu uzvaru vairāk, ja sastāvā iekļautos komandas līderis Dainis Krištopāns, tomēr necilo situāciju kopumā tas būtiski nemainītu, Latvijas Radio atzina bijušais valstsvienības kapteinis Ingars Dude. Izlasē praktiski nav augsta līmeņa komandās spēlējošu profesionāļu, tādēļ gaidīt būtiski labākus rezultātus pašlaik neesot pamata. 
Paralimpiskā komiteja: Latvijas nostāju pret agresorvalstīm Parīzes spēlēs pašlaik atbalsta 12 valst...
Paralimpiskā komiteja: Latvijas nostāju pret agresorvalstīm Parīzes spēlēs pašlaik atbalsta 12 valstis
Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) gatavo izskatīšanai Eiropas Paralimpiskās komitejas (EPK) ārkārtas ģenerālajā asamblejā Rīgā priekšlikumu, kas pieprasītu aizliegt agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību 2024. gada Parīzes paralimpiskajās spēlēs, pretējā gadījumā solot Eiropas valstu boikotu. LPK rosināto nostāju gada sākumā atbalsta apmēram 12 valstis.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd