Latvijā
Neoficiālie dati: Eiroparlamenta vēlēšanās līderos «Jaunā Vienotība» un Nacionālā apvienība
(papildi...
Neoficiālie dati: Eiroparlamenta vēlēšanās līderos «Jaunā Vienotība» un Nacionālā apvienība (papildināts)
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Latvijā lielāko balsu skaitu varētu būt ieguvušas "Jaunā Vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA), liecina Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošie neoficiālie dati par rezultātu tendencēm. Oficiāli provizoriskos rezultātus Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) publiskos līdz ar pārējām Eiropas Savienības valstīm svētdienas, 9. jūnija, noslēgumā (pusnaktī).
Ielu intervijas: Iedzīvotāji vēlas labu Latvijas interešu pārstāvniecību Eiropas Parlamentā
Ielu intervijas: Iedzīvotāji vēlas labu Latvijas interešu pārstāvniecību Eiropas Parlamentā
Iespēja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās balsot jebkurā Latvijas vietā ne vienu vien iedzīvotāju rosināja vēlēt tai vietā, uz kuru ir atbraucis atpūsties. Kuldīgas novadā bija īpaši liels cilvēku pieplūdums, un tas atspoguļojies arī rezultātos – tur ir bijusi vislielākā vēlētāju aktivitāte Kurzemē. Uzrunātie cilvēki atzina, ka ievēlētajiem deputātiem vairāk jādomā, kā savam vēlētājam stāstīt par savu paveikto Eiropā, kā arī darīt visu, lai ir vairāk sadzirdēts viņu viedoklis gan lauksaimniecības, gan ekonomiskajos jautājumos.     
Ukraiņi «pērk» mums laiku. Vai izmantojam to lietderīgi? Saruna ar Ukrainas spēku atbalsta fonda pār...
Ukraiņi «pērk» mums laiku. Vai izmantojam to lietderīgi? Saruna ar Ukrainas spēku atbalsta fonda pārstāvi
Laiku, ko mums "pērk" ukraiņi, atvairot savā zemē Krievijas iebrukumu, mēs neizmantojam līdz galam lietderīgi savu aizsardzības spēku un civilās aizsardzības stiprināšanai. Tā sarunā Latvijas Radio raidierakstā "Drošinātājs" vērtēja finansists, zemessargs un labdarības fonda "Support Azov Latvia" kodola dalībnieks Kārlis Krastiņš, kurš kopā ar domubiedriem gādā palīdzību Ukrainas bruņoto spēku vienībām.
Dizaina un mārketinga nozaru eksperti: Politiķu reklāmām naudas daudz, bet kampaņas visbiežāk neuzru...
Dizaina un mārketinga nozaru eksperti: Politiķu reklāmām naudas daudz, bet kampaņas visbiežāk neuzrunāja
Eiropas Parlamenta vēlēšanu priekšvēlēšanu aģitācijas periods noslēdzās ceturtdienas, 6. jūnija, vakarā. Partiju tēriņi reklamēšanās aktivitātēm pārsnieguši divus miljonus eiro. Vai pieeja un instrumenti popularitātes celšanai izmantoti pietiekami gudri, lai veicinātu aktivitāti nu jau aizvadītajās vēlēšanās? Latvijas Radio uzrunāto ekspertu atbilde ir, ka drīzāk ne, aicinot to neaizmirst pirms nākamajām vēlēšanām.
Karostas kanālā vadulas uzlabos kuģošanas drošību
Karostas kanālā vadulas uzlabos kuģošanas drošību
Karostas kanālā izdevies uzlabot kuģošanas drošību, uzstādot pie izgriežamā O. Kalpaka tilta īpašas aizsardzības vadulas. Problēma aktualizējās laikā, kad tur 2006. gadā ietriecās tankkuģis un nācās ilgstoši gaidīt, kamēr tilta darbību atjaunos, turklāt tas izmaksāja ievērojamu naudas summu. Apzinoties iespējamos riskus, Liepājas SEZ pārvalde īstenoja projektu, kas uzlabos kuģošanas drošību.
Koalīcijas politiķi pirms EP vēlēšanu rezultātiem izvairīgi par nākamā eirokomisāra nominēšanu
(papi...
Koalīcijas politiķi pirms EP vēlēšanu rezultātiem izvairīgi par nākamā eirokomisāra nominēšanu (papildināts)
Kamēr nav zināmi sestdien notikušo Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultāti, koalīcijas politiķi izvairās publiski spriest par nākamā Latvijas pārstāvja izvirzīšanu darbam Eiropas Komisijā, neatbildot, vai atkal tiks nominēts pašreizējais eirokomisārs no Latvijas – Valdis Dombrovskis ("Jaunā Vienotība"), kurš jau iepriekš pauda vēlmi turpināt darbu EK.
KNAB: Vēlēšanu dienā kopumā ievēroti aģitācijas ierobežojumi
KNAB: Vēlēšanu dienā kopumā ievēroti aģitācijas ierobežojumi
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā, sestdien, 8. jūnijā, saņēmis 19 signālus par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem. KNAB pēc to pārbaudīšanas un sava monitoringa nav konstatējis iespējamus aģitācijas pārkāpumus, paziņojumā medijiem informēja birojs.
CVK vadītāja par aktivitātes datu kļūmi mājaslapā: Neviena balss nav pazaudēta un nav lieki pieskait...
CVK vadītāja par aktivitātes datu kļūmi mājaslapā: Neviena balss nav pazaudēta un nav lieki pieskaitīta
Sestdien pēcpusdienā Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā bija publicēti kļūdaini dati par vēlētāju aktivitāti, uzrādot lielāku aktivitāti, nekā bija patiesībā, taču šī kļūme notikusi, pārnesot datus no vēlētāju reģistra uz mājaslapu, un neviena balss nav lieki pieskaitīta klāt un neviena balss nav pazaudēta, LTV uzsvēra CVK priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.
«Nezaudēt saķeri ar zemi» – prezidenta novēlējums EP deputātiem
«Nezaudēt saķeri ar zemi» – prezidenta novēlējums EP deputātiem
Katram no mums ir savi kritēriji, prasības un vēlmes par to, kādas īpašības un kādu rīcību sagaidām no politiķiem, kuri mūs pārstāvēs Eiropas Parlamentā (EP). Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sestdien, 8. jūnijā, no rīta pēc nobalsošanas dalījās pārdomās – kādam jābūt labam Eiroparlamenta deputātam.
Reportāžas: EP vēlēšanās balsotāji gan izvēlas pēdējā brīdī, gan nāk sagatavojušies
Reportāžas: EP vēlēšanās balsotāji gan izvēlas pēdējā brīdī, gan nāk sagatavojušies
Sestdien, pulksten 20.00 noslēgsies Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas Latvijā.  Līdz pulksten 16.00 savu balsi Latvijā kopumā atdevuši 26,9% % jeb 414 538 pilsoņi.  Rēzeknē un Liepājā vēlēšanu iecirkņos novēroja, ka no rīta vairāk ieradās balsot pilsoņi gados. Visvairāk cilvēki vēlētos, lai Latvijas pārstāvji Eiropā cīnītos par labklājības, drošības un dabas aizsardzības jautājumiem.
Eiropas Parlamenta vēlēšanas: Ko saka daugavpilieši par izvēli balsot vai nebalsot
Eiropas Parlamenta vēlēšanas: Ko saka daugavpilieši par izvēli balsot vai nebalsot
Līdz šim zemākā aktivitāte Eiropas Parlamenta vēlēšanās Latvijā bijusi Daugavpilī. Iepriekšējās balsošanas dienās un galvenajā vēlēšanu dienā Rus.LSM.lv Daugavpilī devās ielās, lai aprunātos ar daugavpiliešiem, kas dodas uz vēlēšanu iecirkņiem, un tiem, kas jau ir nobalsojuši. Neiztika arī bez sarunām ar pārliecinātiem "atturībniekiem" no dalības visas Eiropas demokrātiskajā procedūrā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd