Latvijā
Karstuma dēļ pieaug pacientu skaits slimnīcās
(papildināts)
Karstuma dēļ pieaug pacientu skaits slimnīcās (papildināts)
Latviju skāris karstuma vilnis, un pirmdien, 27. maijā, vairākās novērojumu stacijās labots maksimālās gaisa temperatūras rekords. Līdz ar karstumu cilvēki biežāk saskaras ar dažādām veselības problēmām un nonāk medicīnas iestādēs. Īpaša uzmanība karstajā laikā jāpievērš bērniem — viņiem ūdens jāuzņem biežāk nekā pieaugušajiem. Turklāt, veldzējoties ūdenī, bērni jāpieskata.
Uzbrukumā, iespējams, cietusi Daugavpils slimnīcas vadītāja
(papildināts)
Uzbrukumā, iespējams, cietusi Daugavpils slimnīcas vadītāja (papildināts)
Daugavpilī noticis uzbrukums, kurā sadurta kāda amatpersona. Policija norāda, ka uzbrukums nav saistīts ar profesionālo darbību, taču notikušo nekomentē un arī cietušās personas vārdu pagaidām neatklāj. Portāls "Čaika", atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo, ka cietusī ir Daugavpils slimnīcas vadītāja Inta Vaivode.
Kā strādā valsts? 11 jautājumi un atbildes
Kā strādā valsts? 11 jautājumi un atbildes
LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" operācijā "Kā strādā valsts?" cilvēkiem ielās un arī Latvijā labi pazīstamiem cilvēkiem vaicā, kā darbojas valsts un tās pārvalde, kā arī skaidro atbildes uz šiem jautājumiem.
Apgabaltiesa atceļ attaisnojošo spriedumu «Rīgas kartes» bijušo valdes locekļu un konsultanta krimin...
Apgabaltiesa atceļ attaisnojošo spriedumu «Rīgas kartes» bijušo valdes locekļu un konsultanta krimināllietā
Rīgas apgabaltiesa šodien pilnībā atcēla Ekonomisko lietu tiesas (ELT) spriedumu krimināllietā par iespējamu naudas izkrāpšanu un atmazgāšanu, kurā apsūdzēti bijušie pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" meitasfirmas "Rīgas karte" valdes locekļi Pāvels Tulovskis un Aleksandrs Brandavs, kā arī sabiedrisko attiecību aģentūras "Baltijas komunikāciju centrs" (BKC) valdes priekšsēdētājs Gints Feders, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Karstais laiks VUGD liek bažīties par drošību uz ūdens
Karstais laiks VUGD liek bažīties par drošību uz ūdens
Karstā svelme šajās dienās mudina daudzus doties peldēties, taču vairums no atpūtniekiem neapzinās savas peldētprasmes un ir pārdroši uz ūdens, uzskata Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Šā gada peldsezonā noslīkuši jau seši cilvēki. Lūkojoties uz laikapstākļu prognozēm, VUGD baidās, ka rudenī, kad peldsezona būs beigusies, statistika būs vēl sliktāka. VUGD šajās dienās vairākās vietās rīko mācības. 
Ar izmaiņām likumā rosina atjaunot vairākus bijušos novadus; koalīcijā nav vienprātības, kad to darī...
Ar izmaiņām likumā rosina atjaunot vairākus bijušos novadus; koalīcijā nav vienprātības, kad to darīt (papildināts)
Saeimā noslēgusies priekšlikumu iesniegšana iespējamām izmaiņām Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā. Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā būs jāvērtē, vai līdz ar uzdevumu atrisināt Varakļānu novada pievienošanu Madonas novadam sagaidāmas vēl kādas izmaiņas. Priekšlikumos pārsvarā rosināts atjaunot dažus agrākos novadus, kā arī vairāk uzmanības veltīt kopīgai politikai Rīgas un un Pierīgas pašvaldībās.
Grāmatā atklāj Satversmes sapulces deputātu biogrāfijas
Grāmatā atklāj Satversmes sapulces deputātu biogrāfijas
Godinot Latvijas parlamentārisma aizsācējus, klajā nākusi grāmata, kurā apkopotas Satversmes sapulces deputātu biogrāfijas. Līdzās vispārzināmiem faktiem par agrākajiem politiķiem vēsturniekiem bijuši arī vairāki atklājumi.  
Cīņas sporta treneri lūdz apsūdzēt par seksuālu vardarbību pret diviem mazgadīgiem audzēkņiem
Cīņas sporta treneri lūdz apsūdzēt par seksuālu vardarbību pret diviem mazgadīgiem audzēkņiem
Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā pret cīņas sporta veida treneri, kurš pagājušā gadā un 2013. gadā pret diviem audzēkņiem, kuri tobrīd bija mazgadīgi, veicis seksuālu vardarbību. Noziegums izdarīts ārvalstīs, kur treneris ar audzēkņiem bija devies, lai piedalītos starptautiskās sacensībās. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess.
«Re:Check»: Vai Eiroparlamenta vēlēšanu kandidāti debatēs un sociālajos medijos stāsta patiesību?
«Re:Check»: Vai Eiroparlamenta vēlēšanu kandidāti debatēs un sociālajos medijos stāsta patiesību?
Vai Eiropas Savienība liek dalībvalstīm atzīt visas citās valstīs reģistrētas laulības? Vai Latvijas iedzīvotāji neizjūt labumu no Eiropas Savienības? Vai Eiropas Savienība prasa Latvijai celt pensionēšanās vecumu? Kādi maldinoši apgalvojumi izskanējuši, tuvojoties Eiropas Parlamenta vēlēšanām. To pētīja "Re:Baltica" faktu pārbaudes projektā "Re:Check".
ES nav militāra alianse, bet par drošību domā ik uz soļa. Kas man no Eiroparlamenta lēmumiem?
ES nav militāra alianse, bet par drošību domā ik uz soļa. Kas man no Eiroparlamenta lēmumiem?
Eiropas Savienības (ES) drošības un aizsardzības politika kļuvusi par vienu no stūrakmeņiem arī Latvijas aizsardzības stiprināšanai. Tiesa,  Eiropas Parlaments šajā sakarā vairāk pilda uzrauga lomu. Neskatoties uz to, Eiroparlaments spēris arī konkrētus soļus, lai panāktu drošāku dzīvi Latvijā un reģionā – ar lēmumiem par atbalstu Ukrainai, militārās ražošanas kapacitātes celšanu, pat par mākslīgā intelekta rīku darbības ierobežošanu un satiksmes drošības uzlabošanu.
Vides uzraugiem bažas par 2 gadus Latvijā «iestrēgušām» Krievijas oligarha minerālmēslu kravām
Vides uzraugiem bažas par 2 gadus Latvijā «iestrēgušām» Krievijas oligarha minerālmēslu kravām
Jau vairāk nekā divus gadus Latvijā ir "iestrēguši" sankcijām pakļautā Krievijas oligarha Dmitrija Mazepina firmu minerālmēsli. Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Pasaules Pārtikas programmas ietvaros jau ir izvesta aptuveni puse no kopējā daudzuma. Taču otra puse jeb vairāk nekā 120 000 tonnu arvien ir Latvijas glabātavās un nav skaidrs, kad varēs atbrīvoties arī no šī apjoma. Vides uzraugi situāciju uzskata par nopietnu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd