Ziņas
Neoficiālie dati: Eiroparlamenta vēlēšanās līderos «Jaunā Vienotība» un Nacionālā apvienība
(papildi...
Neoficiālie dati: Eiroparlamenta vēlēšanās līderos «Jaunā Vienotība» un Nacionālā apvienība (papildināts)
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Latvijā lielāko balsu skaitu varētu būt ieguvušas "Jaunā Vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA), liecina Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošie neoficiālie dati par rezultātu tendencēm. Oficiāli provizoriskos rezultātus Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) publiskos līdz ar pārējām Eiropas Savienības valstīm svētdienas, 9. jūnija, noslēgumā (pusnaktī).
Indijas premjerministrs Modi stājies amatā uz trešo termiņu
Indijas premjerministrs Modi stājies amatā uz trešo termiņu
Indijas premjerministrs Narendra Modi svētdien devis zvērestu trešajam pilnvaru termiņam. Modi, kuram līdzās bija viņa hinduistu nacionālistu partijas amatpersonas un koalīcijas locekļu līderi, svinīgajā ceremonijā, kas iezīmēja viņa oficiālo stāšanos amatā, solīja "būt patiesi uzticīgs Indijas konstitūcijai".
Ēģipte un Katara izdara spiedienu uz «Hamās» līderiem
Ēģipte un Katara izdara spiedienu uz «Hamās» līderiem
Ēģipte un Katara brīdinājušas palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" līderus par sekām, ja viņi nepiekritīs Izraēlas jaunākajam pamiera priekšlikumam, atsaucoties uz informētiem avotiem, vēstīja laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ).
Ukraiņi «pērk» mums laiku. Vai izmantojam to lietderīgi? Saruna ar Ukrainas spēku atbalsta fonda pār...
Ukraiņi «pērk» mums laiku. Vai izmantojam to lietderīgi? Saruna ar Ukrainas spēku atbalsta fonda pārstāvi
Laiku, ko mums "pērk" ukraiņi, atvairot savā zemē Krievijas iebrukumu, mēs neizmantojam līdz galam lietderīgi savu aizsardzības spēku un civilās aizsardzības stiprināšanai. Tā sarunā Latvijas Radio raidierakstā "Drošinātājs" vērtēja finansists, zemessargs un labdarības fonda "Support Azov Latvia" kodola dalībnieks Kārlis Krastiņš, kurš kopā ar domubiedriem gādā palīdzību Ukrainas bruņoto spēku vienībām.
Kā rīkoties, ja regulāri pienāk nezināmai personai adresēti rēķini?
Kā rīkoties, ja regulāri pienāk nezināmai personai adresēti rēķini?
Daudzi no mums, saņemot vēstuļkastītē ne sev adresētu sūtījumu, ņem un vienkārši to izmet miskastē. Intas kundze tā nerīkojas un ar raidījuma "4.studija" palīdzību centās skaidrot situāciju un panākt, lai vēstules ar svešam cilvēkam domātu rēķinu vairs nepienāk viņas pastkastītē.
Ar kādām noskaņām EP vēlēšanās balso poļi un ungāri
Ar kādām noskaņām EP vēlēšanās balso poļi un ungāri
Svētdien Eiropas Savienībā ir intensīvākā vēlēšanu diena, jo par deputātiem nākamajā Eiropas Parlamenta (EP) sasaukumā balso lielākā daļa dalībvalstu, tostarp Polijā un Ungārijā, kuru valdību attieksme pret karu Ukrainā ir atšķirīga.
Eksperts: Gazā tuvākajā laikā ilgstošs pamiers nav iespējams
Eksperts: Gazā tuvākajā laikā ilgstošs pamiers nav iespējams
Gan palestīniešu teroristu organizācijai "Hamās", gan Izraēlas līderiem kara izbeigšana Gazā ir arī cīņa par politisko izdzīvošanu. Nosacījumi, ar kādiem karš beigies, lielā mērā varētu noteikt viņu nākotni. Daži eksperti norāda, ka maz ticams, ka "Hamās" atdos politiski vērtīgākos ķīlniekus – sievietes, ievainotos, gados vecākus cilvēkus – bez īpašām garantijām, ka Izraēla neatsāks karu, tiklīdz būs atguvusi ķīlniekus.
LOSP no jaunā EP sagaida saprātīgu lauksaimniecības politiku un gatavošanos Ukrainas dalībai ES
LOSP no jaunā EP sagaida saprātīgu lauksaimniecības politiku un gatavošanos Ukrainas dalībai ES
Lauksaimniecības jomā Eiropas Parlamenta (EP) jaunajam sasaukumam būs jādomā par saprātīgu nozares politiku, kā arī būtisks izaicinājums būs gatavošanās Ukrainas kā milzīgas lauksaimniecības valsts dalībai Eiropas Savienībā (ES), intervijā LTV sacīja biedrības "Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome" (LOSP) valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis.
Dizaina un mārketinga nozaru eksperti: Politiķu reklāmām naudas daudz, bet kampaņas visbiežāk neuzru...
Dizaina un mārketinga nozaru eksperti: Politiķu reklāmām naudas daudz, bet kampaņas visbiežāk neuzrunāja
Eiropas Parlamenta vēlēšanu priekšvēlēšanu aģitācijas periods noslēdzās ceturtdienas, 6. jūnija, vakarā. Partiju tēriņi reklamēšanās aktivitātēm pārsnieguši divus miljonus eiro. Vai pieeja un instrumenti popularitātes celšanai izmantoti pietiekami gudri, lai veicinātu aktivitāti nu jau aizvadītajās vēlēšanās? Latvijas Radio uzrunāto ekspertu atbilde ir, ka drīzāk ne, aicinot to neaizmirst pirms nākamajām vēlēšanām.
Vācijā EP vēlēšanas aizvada protestu ēnā
Vācijā EP vēlēšanas aizvada protestu ēnā
Eiropas Savienības lielākā ekonomika Vācija arī ir viena no tām valstīm, kur svētdien notiek galvenā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu diena. Vācijas pilsoņiem būs jāizvēlas 96 kandidātus, kas ir lielākais skaits starp ES valstīm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd