Ziņas
Ieskicēt plānu taisnīgam un ilgstošam mieram. Šveicē sākas augsta līmeņa samits par mieru Ukrainā
(p...
Ieskicēt plānu taisnīgam un ilgstošam mieram. Šveicē sākas augsta līmeņa samits par mieru Ukrainā (papildināts)
Vairāk nekā 90 valstu augsta līmeņa delegācijas ir sanākušas Miera samitā Šveicē. Starptautiskā sanāksme notiek kalnu kūrortā, netālu no Lucernas. Pasākuma mērķis ir apspriest, kā un uz kādiem nosacījumiem Ukraina un Krievija nākotnē varētu noslēgt mieru. Kā zināms, Krievijas un Ķīnas delegācijas šajā samitā nepiedalās. Tikmēr Ukrainas frontē pašlaik turpinās smagas cīņas.
Kapsētu sirotāji zog kapu aprīkojumu, pat tūjas
Kapsētu sirotāji zog kapu aprīkojumu, pat tūjas
Kapsētās ir gana sarežģīta, bet diemžēl zagļiem izdevīga infrastruktūra. Tāpēc gadu no gada ļaudis, kuri regulāri rūpējas par savu tuvinieku kapavietām, sagaida nepatīkami pārsteigumi. LTV raidījuma "4. studija" skatītājai Lāsmai zagļi pie tēva kapavietas izrakuši tūjas. Skāde gan vairāk ir emocionāla, ne finansiāla.
Francijā plaši protesti pret galēji labējiem
(papildināts)
Francijā plaši protesti pret galēji labējiem (papildināts)
Parīzē ir gaidāma demonstrācija pret galēji labējo politiķu iespējamo nākšanu pie varas. Tikmēr politiķi aktīvi gatavojas jau šā mēneša beigās gaidāmajām vēlēšanām Francijas parlamentā. Kreisi noskaņotās partijas ir paziņojušas par kopīgu startu vēlēšanās. Savukārt skandālu izraisījušo konservatīvās Republikāņu partijas līderi Ēriku Čoti tiesa ir atjaunosi amatā.
Krievijas bumbvedējs pārkāpis Zviedrijas gaisa telpu netālu no Gotlandes
Krievijas bumbvedējs pārkāpis Zviedrijas gaisa telpu netālu no Gotlandes
Krievijas bumbvedējs SU-24 pārkāpis Zviedrijas gaisa telpas robežu netālu no stratēģiskās Baltijas jūras salas Gotlandes, pametot to tikai pēc tam, kad Zviedrija bija pacēlusi gaisā divus iznīcinātājus JAS-39. Tā, atsaucoties uz Zviedrijas armijas paziņojumu, vēsta ziņu aģentūra AFP.
Čiekurkalnā pēc lietus jau gadiem applūst iela; pašvaldībā risinājumu sola 2026. gadā
Čiekurkalnā pēc lietus jau gadiem applūst iela; pašvaldībā risinājumu sola 2026. gadā
Čiekurkalna 1. šķērslīnijas iedzīvotājiem bojātas notekūdeņu kanalizācijas sistēmas dēļ gadiem ilgi jāsamierinās ar applūdušu brauktuvi pēc lietus. Vietējie norāda – problēma pastāvot jau 20 gadu, turklāt lietus ūdens bojājot arī mājas pamatus. Tikmēr Rīgas domē norādīja, ka par problēmu zina, tomēr risinājumu iedzīvotāji varētu sagaidīt tikai 2026. gadā, noskaidroja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".
«Mozaīka»: Iespēju reģistrēt partnerattiecības LGBTQ kopiena aktīvi izmantos jau 1. jūlijā
«Mozaīka»: Iespēju reģistrēt partnerattiecības LGBTQ kopiena aktīvi izmantos jau 1. jūlijā
Pa Rīgas ielām sestdien, 15. jūnijā, virzīsies Baltijas praida gājiens. Tā vadmotīvs – "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi" ("Until We Are All Equal"). Praida organizatori gan šoreiz mudina nevis tik daudz protestēt par problēmām, ar kādām mūsu sabiedrībā joprojām saskaras cilvēki ar citādu orientāciju, bet gan līksmi svinēt dažādību. Un tam ir arī nopietns iemesls – jau pagājušā gada nogalē Saeima lēma, ka no 1. jūlija divām pilngadīgām personām būs iespēja juridiski nostiprināt savas attiecības, vēršoties pie notāra un noslēdzot partnerību. Tas Latvijā ļaus partnerību reģistrēt viendzimuma pāriem.
Pētniece Struberga: Krievijas sabiedrība ir sagatavojusies ilgstošam karam
Pētniece Struberga: Krievijas sabiedrība ir sagatavojusies ilgstošam karam
Krievijai karu Ukrainā ļauj turpināt ne tikai Rietumu piesardzīgums atbalsta sniegšanā Ukrainai, bet arī tas, ka Krievijas sabiedrība principā ir gatava atbalstīt šo karu. "Krievijas sabiedrība uzskata, ka principā karš ir atbalstāms, vēl citi rādītāji rāda, ka Krievijas sabiedrība ir sagatavojusies ilgstošam karam," Latvijas Radio raidījumā "Kas būs ar Krieviju?" pauda Latvijas Transatlantiskās organizācijas ģenerālsekretāre Sigita Struberga.
Četri studenti radījuši unikālu «latviešu prātu tīklu»
Četri studenti radījuši unikālu «latviešu prātu tīklu»
Reiz viens latviešu students lidmašīnā uz studiju vietu Vācijā satika otru latviešu studentu, un dzima ideja par "latviešu prātu tīklu" – unikālu virtuālo platformu, kurā viens otru var sameklēt ārvalstīs studējošie un studējušie tautieši. Nu ikvienam pieejams ērts rīks ar simbolisko nosaukumu "Tērbata". Ceļš līdz tam nav bijis viegls, idejas autors, no sirds mēģinot motivēt programmētājus, pat vedis viņiem no Vācijas piparkūkas un šokolādi – jo studentiem jau brīvu līdzekļu diži nav, un jaunieši pamata versiju produktam radījuši tikai saviem spēkiem.
Rīgā pārmērīgs slogs mājokļu izdevumu segšanai ir gandrīz 13% iedzīvotāju
Rīgā pārmērīgs slogs mājokļu izdevumu segšanai ir gandrīz 13% iedzīvotāju
Izdevumi par mājokļiem pieauguši visiem, un daudzās vietās tieši cenas ziņā pieejamu mājokļu trūkums kavē apdzīvotās vietas ekonomisko attīstību. Šīs problēmas jūtamas arī galvaspilsētā. Fakts, ka arvien vairāk rīdzinieku ir grūtības segt mājokļa izdevumus, nonācis arī Rīgas domes redzeslokā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd