Valdība ļauj «Latvenergo» un «Latvijas valsts mežiem» dibināt kopuzņēmumu vēja parku izbūvei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valdība sniegusi atļauju akciju sabiedrībai "Latvenergo" un akciju sabiedrībai "Latvijas valsts meži" kopuzņēmuma dibināšanai, lai stiprinātu Latvijas enerģētisko drošību un neatkarību un izveidotu stratēģiskas nozīmes lielas jaudas vēja enerģijas parkus, informēja Ekonomikas ministrija.

Projekta mērķis ir sasniegt līdz 800 megavatu lielu jaudu vairākos lielos vēja parkos visā Latvijā. Tā būtu gandrīz tāda pati elektriskā jauda, kas tiek saražota Latvijas lielākajā hidroelektrostacijā – Pļaviņu HES.

Iepriekš februārī valdība bija konceptuāli atbalstījusi Ekonomikas ministrijas priekšlikumu veidot jaunus stratēģiskas nozīmes vēja enerģijas parkus uz valsts īpašumā esošas zemes, uzticot šī projekta izpildi AS "Latvenergo" un AS "Latvijas valsts meži" dibinātajam kopuzņēmumam.

Projektu solīts īstenot bez jebkāda valsts atbalsta un atbilstoši racionālam biznesa plānam, bet ne ar pārmērīgām atdeves prasībām. Vienlaikus ar valsts kapitālsabiedrību attīstītu vēja parku cer neierobežot citu investoru – gan pašmāju, gan ārvalstu potenciālo ieguldītāju – iespējamos projektus.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (Nacionālā apvienība) medijiem pastāstīja, ka kopuzņēmumā 80% daļu būs “Latvenergo”, 20% - “Latvijas valsts mežiem”. Pamatkapitāla apjomu un citas detaļas ministrs neatklāja. 

KONTEKSTS:

Šogad februārī AS "Latvenergo" sākusi lieljaudas vēja parku attīstīšanu, tiekoties ar vairākām pašvaldībām un pētot būvniecības iespējas Aizkraukles, Balvu, Limbažu, Ventspils un Ludzas novados. Veikta sākotnējā izpēte par iespēju izbūvēt vēja parkus, un šobrīd tiek sperts pirmais praktiskais solis, uzsākot ietekmes uz vidi novērtēšanas procesu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti