Panorāma

''Labrīt Latvija'' Harlem Shake

Panorāma

Muzejā izveidota porcelāna leļļu izstāde

Vai Ķekavas putnu fabrika bankrotēs?

Vai Ķekavas putnu fabrika bankrotēs?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Ja tiesa februāra beigās pasludinās "Putnu fabrikas Ķekava” ("Ķekava") maksātnespēju un tiks nolemts sākt bankrotu, no Latvijas tirgus drīzumā varētu aiziet liels vietējais ražotājs, izjaucot valsts eksporta un importa līdzsvaru un apdraudot 600 uzņēmuma strādnieku eksistenci. Tik negatīvas prognozes pirms sprieduma pasludināšanas pauž putnu fabrikas valdes locekļi. Rīgas rajona tiesas sēde notika šodien, bet spriedums taps zināms 28. februārī.

Jau labu laiku pirms noliktā sēdes sākuma Rīgas apgabaltiesā abas puses – prasītājs un atbildētāji bija ieradušies nopietni sagatavojušies - putnu fabrikas "Ķekava" arsenālā vien bija līdz vairāk nekā 5 kilogramus vērti dokumenti. Ja nu gadās, ka tiesai nepieciešami vēl kādi pierādījumi.

Putnu fabrika “Ķekava” jau gadu atrodas tiesiskās aizsardzības procesā. Tas nozīmē, ka uzņēmums, lai gan nonācis finanšu grūtībās, mēģina atgūties. Un līdz šim tas arī izdevies – visi tiesiskās aizsardzības plānā kreditoriem paredzētie maksājumi samaksāti, 600 strādnieki algas ir saņēmuši, nodokļi nomaksāti. Taču vistu barības cenas pa šo laiku divkāršojušās, tāpēc "Ķekava" bija sagatavojusi grozījumus, kas paredz tiesiskās aizsardzības procesu pagarināt. Tikmēr administrators Olafs Švanks tiesā paspējis iesniegt prasību par maksātnespējas pasludināšanu. "Ķekava" šādu rīcību skaidro ar administratora tīšu kaitniecisku darbību „Nordea” bankas interesēs un šodien lūdza Rīgas rajona tiesu atcelt Olafu Švanku no amata pildīšanas un iecelt citu administratoru.

Putnu fabrikas “Ķekava” advokāts Pāvels Rebenoks: „Gada laikā ir iesniegti jau divi maksātnespējas pieteikumi, kas iedragā uzņēmuma iespējas nostāties uz kājām. Viņš visu šo laiku strādā „Nordea” bankas interesēs, nolūkā pārņemt uzņēmuma aktīvus, sagraujot labi strādājoš uzņēmumu.”

Olafa Švanka advokāts Sandis Petrovičs atgādina, ka jautājums par maksātnespējas administratora noraidīšanu jau ticis skatīts pērn maijā, bet toreiz panākts izlīgums, tāpēc nav ko otrreiz pie tā atgriezties: „Nav sagatavojušies sēdei un skalda matus....”

Tiesa nolēma turpināt sēdi, neatceļot maksātnespējas administratoru un uzklausot abu pušu viedokļus. Spriedums Ķekavas putnu fabrikas maksātnespējas lietā būs zināms februāra beigās. Šobrīd uzņēmums turpina darbu, un, lai gan tās zaudējumi pērn sasnieguši 4 miljonus latu, uzņēmuma apgrozījums, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, ir pieaudzis - pērn tas pārsniedzis 20 miljonus latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti