Sankciju dēļ Krievijas multimiljardieris aiziet no «RusAl» padomes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Krievijas multimiljardieris Oļegs Deripaska ASV sankciju dēļ atstājis alumīnija ražošanas uzņēmuma “RusAl” padomi. Viņš uzsvēris, ka šādi rīkojas, lai pasargātu uzņēmuma intereses.

Tāpat rīkojušies vēl septiņi kompānijas direktoru padomes locekļi.

Šis solis uzņēmumam teorētiski ļauj izvairīties no sadarbības pārtraukšanas ar Savienotajās Valstīs reģistrētiem uzņēmumiem, kuriem jāievēro jaunais sankciju saraksts. Tajā līdz ar Deripasku ietverti vēl seši Krievijas oligarhi un viņu uzņēmumi, ar kuriem ASV sadarbība ir liegta.

Tiek pieļauts, ka ASV melnais saraksts varētu arī ietekmēt Oļega Deripaskas un citu Krievijas oligarhu iespējas izmantot Eiropas Savienības banku sistēmu, kura rūpīgi seko lēmumiem Savienotajās Valstīs.

KONTEKSTS:

ASV Finanšu ministrija aprīļa sākumā paziņoja par sankciju ieviešanu pret septiņiem tā dēvētajiem Krievijas oligarhiem, 12 viņu kontrolētiem uzņēmumiem un 17 augsta ranga valdības amatpersonām.

Sankcijas paredz tām pakļauto personu ASV jurisdikcijā esošo īpašumu iesaldēšanu, kā arī aizliedz ASV jurisdikcijā esošajām personām iesaistīties jebkādos darījumos ar sankciju sarakstā minētajiem cilvēkiem un uzņēmumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti