Rūpniecības produkcijas apjoms samazinājies par 0,4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šogad augustā, salīdzinot ar pagājušā gada augustu, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 0,4%,liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. 

Savukārt augustā, salīdzinot ar jūliju, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 0,2%. Mēneša laikā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē reģistrēts kritums par 1,1%, apstrādes rūpniecībā bija pieaugums par 0,1%, savukārt elektroenerģijas un gāzes apgādes nozares produkcijas apjoms palika iepriekšējā mēneša līmenī.

Šogad augustā, salīdzinot ar 2013. gada augustu, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 0,4%, tai skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 5,3% un apstrādes rūpniecībā – par 0,9%. Savukārt pieaugums bija elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 3,8%.

Produkcijas apjoma kritums augustā bija iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanas nozarē – par 24,9%, apģērbu ražošanas nozarē – par 15,8%, elektrisko iekārtu ražošanas nozarē – par 15,5%, dzērienu ražošanas nozarē – par 14,5% un pārtikas produktu ražošanas nozarē – par 2%.

Savukārt produkcijas ražošanas pieaugums bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē – par 70,2%, automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanas nozarē – par 15,1%, mēbeļu ražošanas nozarē – par 9,4%, koksnes un koka izstrādājumu ražošanā – par 6,1% un gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas – par 5,9%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti