Rūpniecības apjoms šogad audzis par 6,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rūpniecības apjoms šogad pirmajos divos mēnešos ir palielinājies par 6,5% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, vēsta Centrālā statistikas pārvalde.

Apstrādes rūpniecībā pieaugums bija par 5,8%, elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 8,2%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – kritums par 0,8%.

Savukārt šogad martā, salīdzinājumā ar februāri, rūpniecības apjoms pieauga par 8,7%, vēsta Centrālā statistikas pārvalde.

Aplēsts, ka ražošanas apjoma kāpums apstrādes rūpniecībā bija par 7,3 %, elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 12,7 %, bet kritums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 2,1 %.

Salīdzinot ar pagājušā gada februāri, lielākais apstrādes rūpniecības produkcijas apjoma pieaugums bija augsto un vidēji augsto tehnoloģiju ražošanas nozarēs: ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā – par 40,3%, elektrisko iekārtu ražošanā – par 33,9%, automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanā – par 32,1%, kā arī farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanā.

Ražošanas apjoma kāpumu uzrādīja arī pēc īpatsvara lielākās apstrādes rūpniecības nozares: koksnes un koka izstrādājumu ražošana par 5,7%, pārtikas produktu ražošana par 0,9%, gatavo metālizstrādājumu ražošana, izņemot mašīnas un iekārtas, par 16,8% un nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošana par 8,2%.

2018. gada februārī, salīdzinot ar 2017. gada februāri, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem faktiskajās cenās pieauga par 9,8%. Apgrozījums vietējā tirgū pieauga par 9,5% un eksportā – par 9,9%, tai skaitā eirozonā – par 13,6%, ārpus eirozonas – par 7,1%.

2018. gada februārī, salīdzinot ar 2018. gada janvāri, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem samazinājās par 0,3%. Apgrozījums vietējā tirgū samazinājās par 0,8%, savukārt eksportā bija tādā pašā līmenī kā pagājušajā mēnesī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti