«Rīgas piena kombināta» vadītājs: Jau drīz varētu atrast jaunus eksporta tirgus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau drīzumā lielākais piena pārstrādātājs Latvijā „Rīgas piena kombināts” varētu atrast jaunus eksporta tirgus, kas būtu ārpus Eiropas Savienības (ES), otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio raidījumā „Labrīt” sacīja „Rīgas piena kombināta” valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Viņš stāstīja, ka uzreiz pēc Krievijas sankciju ieviešanas kombināts sāka meklēt jaunus eksporta tirgus, kas atrastos ārpus ES, jo Eiropā ir piena pārprodukcija. „Es domāju, ka tuvākajā laikā mēs tam redzēsim augļus,” sacīja Staņēvičs.

Viņš atzina, ka, piemēram, kā perspektīvs ir vērtējams Ķīnas tirgus.

Visneapskaužamākajā situācijā gan patlaban atrodas zemnieki, kurus skar gan embargo, gan Eiropas Savienības uzliktās kvotas.

Jau vēstīts, ka 7.augustā Krievija paziņoja, ka uz gadu aizliedz noteiktu lauksaimniecības un pārtikas produktu ievešanu no valstīm, kas saistībā ar krīzi Ukrainā ir noteikušas sankcijas pret Krieviju.

Ziņots, ka piensaimniecība ir viena no visvairāk sankciju cīniņos cietušākajām Latvijas tautsaimniecības nozarēm. Vairākiem uzņēmumiem produkcijas piegāde Krievijai bija būtiska eksporta daļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti