Osborns: Lielbritānijā varētu samazināt uzņēmuma nodokli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lielbritānijā par 5% varētu samazināt uzņēmuma nodokli. Par šādu iespēju paziņoja valsts finanšu ministrs Džordžs Osborns. 

Nodokļu izmaiņas ir viens no veidiem, kā oficiālā Londona plāno veicināt uzņēmējdarbību pēc iedzīvotāju balsojuma par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES). Pēc samazināšanas uzņēmuma nodokļa likme būtu aptuveni 15% jeb zemāka nekā citās ekonomikas lielvalstīs.

Vienlaikus Osborns paziņoja, ka nāksies koriģēt ilgtermiņa budžeta prognozi. Bija paredzēts līdz 2020. gadam panākt ienākumu un izdevumu līdzsvaru, tomēr pēc referenduma no šī mērķa ir jāatsakās.

Lielbritānijas finanšu ministrs arī atkārtoti norādīja, ka balsojuma rezultāti radīs nopietnas negatīvas sekas valsts ekonomikai. Arī vairākas lielās kompānijas jau brīdinājušas par peļņas samazināšanos.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas pilsoņu vairākums 23.jūnijā notikušajā vēsturiskajā referendumā izšķīrās par  Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. Izstāšanos "Brexit" atbalstīja 51,9%, pret bija 48,1% balsstiesīgo iedzīvotāju. Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons pēc referenduma paziņoja, ka rudenī atkāpsies no premjera amata.  

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti