Lidosta «Rīga» pērn apkalpojusi par 129% pasažieru vairāk nekā 2021. gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Starptautiskā lidosta "Rīga" pērn apkalpojusi vairāk nekā 5,3 miljonus pasažieru, kas procentuāli ir par 129 procentiem vairāk nekā 2021. gadā, kad apkalpoto pasažieru skaits pārsniedza 2,3 miljonus. Pasažieru skaita pieaugums vērojams teju visās Eiropas lidostās un skaidrojams ar pandēmijas ierobežošanas pasākumu atcelšanu.

Jaunākās starptautiskās prognozes liecina, ka pirmspandēmijas laika apjomus aviācijas nozare sasniegs aptuveni gadu vēlāk nekā plānots iepriekš, proti, 2025. gadā. Atkopšanās tempus galvenokārt ietekmējis kritums transfēra pasažieru segmentā, ko izraisīja ne tikai pandēmijas laika ierobežojumi, bet jo īpaši Krievijas sāktā karadarbība Ukrainā pagājušā gada februārī un ar to saistītās globālās sankcijas. Šie aspekti ietekmē arī lidsabiedrību atkopšanās tempus Baltijas un Ziemeļeiropas reģionā.

Neskatoties uz pozitīvo izaugsmi, aizvadītā gada rādītāji bijuši 80% apmērā no 2019. gada rādītājiem, ko izmanto, lai salīdzinātu nozares atkopšanos pēc Covid-19 izraisītās krīzes aviācijas industrijā. Pasažieru apjoms, kuri Rīgu izmanto kā pārsēšanās lidostu tālākiem lidojumiem, 2022. gadā, salīdzinot ar pirmspandēmijas laiku, samazinājās vairāk kā uz pusi no 2,4 miljoniem 2019. gadā līdz aptuveni miljonam 2022. gadā. Pērn transfēra pasažieru īpatsvars lidostā "Rīga" bija 19%.

Augot apkalpoto pasažieru skaitam, pērn par 40% pieaudzis arī apkalpoto gaisa kuģu skaits. 2022. gadā lidostas komanda apkalpojusi teju 55 000 lidojumus, no kuriem vairāk nekā 48 000 bijuši pasažieru reisi – par 69% vairāk nekā 2021. gadā.

Aizvadītā gada pēdējā mēnesī lidostas pakalpojumus izmantojuši teju pusmiljons pasažieru, kas mēneša griezumā ir par 51% vairāk nekā minētajā laika posmā 2021. gadā. 

Lidosta norāda, ka visu decembri lidojumu aizpildījums pārsniedzis 70%, liecinot, ka vismaz pagaidām energoresursu sadārdzinājums un cenu pieaugums nav ietekmējis pasažieru pirktspēju un vēlmi doties avioceļojumos.

Šogad lidosta "Rīga" plāno apkalpot jau 6,3 miljonus pasažieru, kas, salīdzinot ar 2022. gadu, ir pieaugums par 16%. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti