Konkurences padome atļauj «Bitei» iegādāties uzņēmumu «Baltcom»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Konkurences padome ir pieņēmusi lēmumu atļaut mobilo sakaru operatora “Bite” un telekomunikāciju uzņēmuma “Baltcom” apvienošanos, 28. februārī uzņēmums “Bite” ir noslēdzis “Baltcom” iegādes darījumu, un turpmāk uzņēmums darbosies "Bites grupā”, informēja uzņēmuma pārstāve Una Ahuna-Ozola.

“Darījuma rezultātā galvenie ieguvēji būs mūsu klienti, un mēs varēsim piedāvāt ne tikai mobilo sakaru pakalpojumus un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) risinājumus biznesa klientiem, bet arī mājas internetu un daudzveidīgu televīzijas kanālu klāstu fiziskām personām,” uzsvēra “Bites” vadītājs Latvijā Kaspars Buls.

“Telekomunikāciju tirgū šobrīd ir izteikta tendence izvēlēties integrētus pakalpojumus. Tādēļ prognozēju, ka klienti tuvākajā nākotnē aizvien vairāk izmantos iespēju saņemt daudzveidīgu pakalpojumu klāstu pie viena pakalpojumu sniedzēja,” norādīja Buls. 

Viņš piebilda, ka konsolidācijas rezultātā ne “Bites”, ne “Baltcom” klientiem tūlītējas izmaiņas nav gaidāmas. Tāpat netiek plānota cilvēkresursu optimizācija.

“Abām kompānijām ir savas stiprās puses un resursi, kurus apvienojot galvenie ieguvēji būs mūsu klienti, kas varēs baudīt vēl kvalitatīvāku un plašāku pakalpojumu klāstu. Mēs esam gatavi jaunajiem izaicinājumiem un esam pārliecināti, ka kopējā nākotne būs aizraujoša gan mums, gan mūsu klientiem,” pauda “Baltcom” izpilddirektors Dmitrijs Ņikitins.

Darījuma vadošais finanšu konsultants pārdevējam bija “Superia Corporate Finance”. Darījuma juridiskās konsultācijas pārdevējam sniedza advokātu birojs “Sorainen” un pircēju konsultēja advokātu birojs “Fort”.

Pirkuma līgumu par 100% telekomunikāciju uzņēmuma “Baltcom” iegādi “Bite”  parakstīja 2019. gada septembrī, taču darījuma noslēgšanai bija nepieciešama Konkurences padomes atļauja. Darījuma summa ir konfidenciāla.  

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti