Mobilo sakaru operators «Bite Latvija» pirks telekomunikāciju uzņēmumu «Baltcom»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mobilo sakaru operators "Bite Latvija" ir parakstījis pirkuma līgumu par 100% telekomunikāciju uzņēmuma "Baltcom" kapitāldaļu iegādi. Plānots, ka abi uzņēmumi turpmāk darbosies "Bite" uzņēmumu grupā, liecina "Bite Latvija" informācija.

Darījuma summa esot konfidenciāla, un tā noslēgšanai vēl nepieciešama Konkurences padomes (KP) atļauja. Līdz KP atļaujas saņemšanai abi uzņēmumi darbosies neatkarīgi.

"Bite Latvija" vadītājs Kaspars Buls darījumu vērtējis kā soli tuvāk kompānijas ilgtermiņa attīstības stratēģijai – stiprināt "Bite" grupas uzņēmumu pozīcijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) tirgū, klientiem piedāvājot arvien plašāku pakalpojumu portfeli.

"Esmu gandarīts par panākto vienošanos, kas ir stratēģiski nozīmīgs solis "Bites" grupas konkurētspējas stiprināšanā.

Darījuma rezultātā iegūs mūsu klienti, un mēs varēsim piedāvāt ne tikai mobilo sakaru pakalpojumus un informācijas un komunikācijas tehnoloģijas risinājumus biznesa klientiem, bet arī mājas internetu un daudzveidīgu televīzijas kanālu klāstu fiziskām personām.

Telekomunikāciju tirgū šobrīd ir izteikta tendence izvēlēties integrētus pakalpojumus. Tādēļ prognozēju, ka klienti tuvākajā nākotnē aizvien vairāk izmantos iespēju saņemt daudzveidīgu pakalpojumu klāstu pie viena pakalpojumu sniedzēja," sprieda Buls.

Darījuma vadošais finanšu konsultants pārdevējam bija "Superia Corporate Finance". Darījuma juridiskās konsultācijas pārdevējam sniedza advokātu birojs "Sorainen" un pircēju konsultēja advokātu birojs "Fort".

"Bite Latvija" reģistrēta 2005.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro. "Bite Latvija" vienīgā īpašniece ir "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums. Savukārt "Baltcom" reģistrēts 1991.gada maijā, un tā pamatkapitāls ir 33,011 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Luksemburgā reģistrētais uzņēmums "Rpax One S.A.", vēsta LETA.

"Baltcom" pagājušajā gadā strādāja ar 17,099 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi saruka par 48,6% un bija 1,914 miljoni eiro. Tikmēr "Bite Latvija" 2018. gadā strādāja ar 99,978 miljonu eiro apgrozījumu un 14,964 miljonu eiro peļņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti