Ģeotelpisko servisu portāls «GeoDataHub» sevi piesaka kā «Google» konkurentu reģionā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Baltijas reģiona ģeotelpisko pakalpojumu pārstāvji “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” un igauņu “Reach-U” apvienojuši spēkus, kopīgi radot pašapkalpošanās portālu “GeoDataHub”, un paredz, ka varēs konkurēt ar “Google” Baltijas mērogā, informēja “Karšu izdevniecībā Jāņa sēta”.

“GeoDataHub” sola piedāvāt labi pārdomātus Baltijas mēroga ģeotelpiskos servisus tīmekļa vietņu un mobilo lietotņu izstrādātājiem. Kā portāla priekšrocības tiek minēta uzlabota datu precizitāte, regulāri datu atjauninājumi, pārskatāma un organizācijām pielāgota cenu politika.

Portāla veidotāji skaidroja, ka pakalpojumi tiks sadalīti trīs produktu grupās: atrašanās vietas (ietver adrešu meklēšanu pēc koordinātu informācijas, adrešu komponenšu servisu un interešu objektu meklēšanu), kartes (krāsainas un pelēku toņu pamatkartes) un maršrutēšana (maršrutu plānošana un optimizācija).

“Šīs lietojumprogrammu lietotāja saskarnes ir piemērotas Latvijas un ārvalstu organizācijām un uzņēmumiem, kas darbojas Baltijā un kuri meklē iespējas paaugstināt uzņēmuma tehnoloģisko procesu produktivitāti un efektivitāti,” norādīja “Karšu izdevniecībā Jāņa sēta”.

Uzņēmumā skaidroja, ka izveidotā vienotā ģeotelpisko datu struktūra pieprasījumu un atbildes parametru veidā ir pielāgota Baltijas reģiona vajadzībām, kas atrisina dažādu datu kopu savietojamības problēmas.

“Tā vietā, lai pašiem manipulētu ar datu struktūrām, organizācijām un uzņēmumiem ir svarīgi ietaupīt laiku, ko var izmantot citu uzņēmējdarbības procesu aspektu uzlabošanai. Turklāt ģeotelpiskie dati un informācija, kas aptver Baltijas reģionu, kvalitātes ziņā krietni pārspēj citu pakalpojumu sniedzēju produktus, īpaši lauku apvidos. “GeoDataHub” darbība balstīta uz regulāri atjauninātiem ģeogrāfiskiem datiem, kas apvienoti no dažādu datu avotiem, tostarp abu uzņēmumu, valsts un atvērtajiem datiem,” skaidroja “Karšu izdevniecībā Jāņa sēta”.

Maija beigās portāls prezentēts, un pašlaik tas jau ir pieejams un pilnībā funkcionējošs.

“GeoDataHub” pilnībā pieejams kā lēmumu pieņēmējiem uzņēmumos un iestādēs, tā arī tīmekļa vietņu un mobilo lietotņu izstrādātājiem, lai izmēģinātu pakalpojumus un izpētītu pieejamos produktus, to cenas un dokumentāciju. Portāla “GeoDataHub” klientu atbalsts nodrošināts latviešu, igauņu un angļu valodā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti