Brisele piešķirs 50 miljonus jauniešu bezdarba problēmas risināšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 2 mēnešiem.

Latvija saņems vairākus desmitus miljonu eiro papildus naudu, ko varēs izmantot jauniešu bezdarba problēmas risināšanai, tā norāda Labklājības ministre Ilze Viņķele. Šodien Eiropas Savienības nodarbinātības un sociālo lietu ministri sanāksmē Briselē vienojušies par Jauniešu garantijas programmu, no kuras nauda pienāksies arī Latvijai. Labklājības ministre norāda, ka kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju pilnveidos izglītības programmu tā, lai maksimāli tuvinātu jauniešus darba tirgum.

Latvija nav vienīgā, bet ir starp tām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kurā ir viens no visaugstākajiem jaunu cilvēku bezdarba rādītājiem. To Eiropas Komisija jaunākajos pētījumos uzsvērusi vairākkārt, un Latvijai ir lūgts šo problēmu risināt. Šodien Eiropas Savienības nodarbinātības un sociālo lietu ministri ir vienojušies par Jauniešu garantijas programmu, kas paredz atbalstu jauniešu bezdarba problēmas risināšanai. Programma paredz, ka Latvija nākamajos septiņos gados, no 2014.- 2020.gadam saņems 80 miljonus eiro, jeb vairāk nekā 50 miljonu latu. Labklājības ministre Ilze Viņķele, kas vēl vakar šo problēmu Briselē pārrunāja ar sociālo lietu komisāru Lazlo Andoru norāda, ka tagad kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju pilnveidos izglītības programmu tā, lai maksimāli tuvinātu jauniešus darba tirgum.

Eiropas Savienības veidotā jauniešu garantijas programma paredz, ka valstij ir jānodrošina jauniešiem vecumā līdz 25 gadiem četru mēnešu laikā no brīža, kad tie kļūst par bezdarbniekiem vai beidz formālo izglītību, iespējas saņem kvalitatīvu darba, tālāki izglītības vai apmācības piedāvājumu.

„Četri mēneši ir tas laiks, kurā jaunietim ir jāpiedāvā alternatīva. Manuprāt tas ir samērīgi," skaidroja Vinķele.

Pēc Eiropas Komisijas datiem smagā finanšu un ekonomikas krīze Eiropā būtiski ietekmēja tieši jauniešus. Bezdarba līmenis jauniešu vidū pēc jaunākajiem datiem bija vairāk nekā divdesmit procentu liels, kas ir divas reizes augstāks par bezdarba līmeni pieaugušo vidū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti