Panorāma

Rīgas domes dienas skaitītas?

Panorāma

Kārto Latvijas Vēža reģistru

"Rīgas satiksmes" padomes maiņu saista ar valdes atlasi

Atlaistais «Rīgas satiksmes» padomes vadītājs izmaiņas saista ar valdes atlasi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunais Rīgas vicemērs Druvis Kleins (bloks “Rīgai!”) izvairīgi komentē lēmumu nomainīt vairākus “Rīgas satiksmes” padomes locekļus. Bet nu jau bijušais padomes priekšsēdētājs Normunds Narvaišs savu atlaišanu saista ar valdes atlases konkursu

Druvi Kleinu Rīgas vicemēra amatā jaunā domes koalīcija ievēlēja piektdien. Tobrīd uz jautājumu, vai gaidāmas kādas izmaiņas “Rīgas satiksmes” padomē, Kleins atbildēja izvairīgi.

 “Ja tur būs kaut kāds stāsts, kā dēļ šī padome varētu likties man neuzticama vai viņi būtu darījuši ko tādu, kas man liktos nepieņemami, tad var būt [izmaiņas]. Bet es pašlaik nevaru šo komentēt. Es vispār nekad neesmu bijis “Rīgas satiksmē”,” pēc ievēlēšanas pauda Kleins.

Tomēr jau pirmdien Kleins atlaida trīs no pieciem “Rīgas satiksmes” padomes locekļiem.

Amatus zaudēja padomes priekšsēdētājs Normunds Narvaišs un divi padomes locekļi – Ainārs Ozols un Andrejs Pančenko.

Visi “Rīgas satiksmē” nokļuva konkursa kārtībā vasaras vidū, un visi trīs bija arī locekļi komisijā, kas šobrīd vērtē uzņēmuma nākamās valdes kandidātus. Narvaišs savu atlaišanu saista tieši ar konkursu, jo esot saņēmis ziņas, ka padome kādam kandidātam “patraucējusi”.  

“Iepriekšējā kārtā mēs izslēdzām vairākus kandidātus sliktas reputācijas dēļ,” atzina Narvaišs.

Jautāts, vai viens no izslēgtajiem varētu būt “Rīgas satiksmes” pagaidu valdes loceklis Emīls Jakrins, Narvaišs tieši neapstiprināja, norādot, ka ir “parakstījies par konfidencialitātes nosacījumiem, bet es nevaru apstrīdēt jūsu teikto”.  

Kleins savukārt komentēja, ka nezina, “kuri tur kandidē, kuri ir atlasīti, kuri nav. Es pat nemēģināšu tur iedziļināties.”

Vicemērs Kleins padomes locekļu atlaišanu pamatoja ar to, ka viņi amatos esot iecelti politisku motīvu dēļ. Kas tieši licis tā domāt, to Kleins nekomentēja.

Viņš noliedza, ka tā bija daļa no jaunās koalīcijas vienošanās, ka tiks atlaisti vairāki “Rīgas satiksmes” padomes locekļi, un sacīja, ka tiešām lēmumu pieņēmis  laikā no piektdienas līdz pirmdienai.  

“Es jau teicu, ka man ir radušās šaubas. Mans komentārs ir ļoti vienkāršs – es vēlos tur redzēt cilvēkus, uz kuriem šāda šaubu ēna nekrīt,” skaidroja Kleins.

Izmaiņas “Rīgas satiksmes” padomē skopi komentēja arī Rīgas mērs Oļegs Burovs (“Gods kalpot Rīgai”), kurš atbildību noveļ uz Kleinu.  

“Kapitāldaļu turētājs nes atbildību par šo uzņēmumu. Es nevaru viņam neko uzdot. Viņš ir kapitāldaļu turētājs līdz 1. janvārim. 1. janvārī visas kapitālsabiedrības, paldies dievam, aiziet no politiķiem prom. Šobrīd ir šis laiks,” sacīja Burovs.

“Rīgas satiksmes” padome jaunajā sastāvā uz pirmo sēdi sanāca otrdien. Sēdē pieņemts lēmums iecelt jaunu valdes locekli – Elīnu Epalti-Drulli.   

Tikmēr par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Rolands Klincis, kuru pirmdien padomē iecēla vicemērs Kleins. Klincis norāda, ka strādās arī valdes atlases nominācijas komisijā, taču neatbildēja, vai pārskatīs iepriekšējos komisijas lēmumus, atsijājot kandidātus.  

“Diemžēl pašreiz man par šo nav informācijas, kas ir noticis. Es neesmu paspējis iepazīties ar iepriekšējiem valdes un padomes lēmumiem. Līdz ar to es nevarēšu komentēt,” sacīja Klincis.

Savukārt par jauniecelto pagaidu valdes locekli Elīnu Epalti-Drulli Klincis stāstīja, ka viņas uzdevums būs nodrošināt uzņēmuma darbību, kamēr tiek meklēta pastāvīga valde.    

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti