Jauno «Rīgas satiksmes» valdi cer apstiprināt nākamā gada sākumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Nākamnedēļ paredzēts izsludināt atklātu konkursu uz pašvaldības uzņēmuma „Rīgas satiksme” (RS) valdi. Kandidātus vērtēs trīs kārtās un jauno valdi varētu izraudzīt līdz gada beigām. Iepriekšējās valdes locekļu atbildību par aizdomīgām darbībām un neizdevīgiem līgumu nosacījumiem gan varētu vērtēt tikai pēc jaunās valdes izraudzīšanas.

ĪSUMĀ:

  • RS padomes vadītājs: Uzņēmuma attīstību traucē reputācijas, finanšu un vadības krīze.
  • Pašlaik RS strādā pagaidu valde, nākamnedēļ izsludinās konkursu uz amatiem valdē.
  • Piemērotākos kandidātus meklēs trīs kārtās; jaunā valde darbu varētu sākt 2020. gada janvārī.
  • Iepriekšējās valdes rīcību, kas noveda uzņēmumu krīzē, padome varētu vērtēt vēlāk.
  • Nākamgad beigsies līgums ar “Rīgas karti” un e-talonu sistēmas aprīkojums nonāks “Rīgas satiksmes” rokās.
  • E-talonu sistēma gan esot jāmodernizē, par tās uzturēšanu nākotnē vēl domā.

Uzņēmuma „Rīgas satiksme” attīstību traucē reputācijas, finanšu un vadības krīze, spiests secināt šovasar izveidotās uzņēmuma „Rīgas satiksme” padomes vadītājs Normunds Narvaišs. Pašlaik strādā uzņēmuma pagaidu valde, taču jaunnedēļ plānots izsludināt atklātu konkursu uz jaunu valdi.

Jauno «Rīgas satiksmes» valdi cer apstiprināt nākamā gada sākumā
00:00 / 03:29
Lejuplādēt

Paredzams, ka dalībnieku būs daudz, piemērotākos kandidātus meklēs trijās kārtās, un solīts ievērojams prasību siets, īpaši nākamajam uzņēmuma vadītājam.

Jaunā valde darbu varētu sākt 2020. gada janvārī.  

„Pieredze liela uzņēmuma vadībā, pieredze transporta jomā, sapratne par korporatīvās pārvaldības principiem, risku vadību, finanšu vadību. Protams, laba reputācija, un vērtēsim arī iepriekšējo darbību,” prasības pretendentiem klāstīja Narvaišs.

Viņš pieļāva, ka konkursā piedalīsies arī bijušie valdes locekļi, bet nevar zināt, vai viņi atbildīs prasmju un reputācijas prasībām.

Pēc Rīgas domes opozīcijas deputātu Valtera Berga un Viļņa Ķirša jautājumiem trešdien atbildīgas domes komitejas sēdē izskanēja, ka iepriekšējo valdes locekļu rīcību, kas noveda uzņēmumu krīzē, padome varētu vērtēt vēlāk.

“Mēs esam lūguši komentāru valdei, bet tas nav pirmās aktualitātes uzdevums. Mūsu pirmais uzdevums ir jaunas valdes atrašana un iekšējās sistēmas sakārtošana, lai novērstu uzņēmuma riskus,” skaidroja Narvaišs.

Par iepriekšējās valdes rīcību turpinās izmeklēšana, “tikko mēs saņemsim kādu signālu, tā mēs šo jautājumu skatīsim”, uzsvēra Narvaišs.

Pēc nedaudz vairāk nekā gada beigsies līgumsaistības ar uzņēmumu „Rīgas karte”, ar ko līgumsaistības par biļešu sistēmas uzturēšanu pašvaldībai izmaksā 20,6 miljonus eiro. Aprīkojums pēc līguma beigām nonāks „Rīgas satiksmes” pārziņā, bet tas jāmodernizē.

Darba grupās apspriež, ka turpmāk norēķinu sistēmu varētu uzturēt pati „Rīgas satiksme”, tāpat vērtē, vai var turpināt sadarbību ar „Rīgas karti” vai arī konkursā meklēt citu apakšuzņēmēju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti