Rīga pēc piecu gadu pauzes atgriežas «AIDA Cruises» galamērķu sarakstā

Pirmdien, 27. maijā, savā pirmajā vizītē Rīgas ostā pēc teju piecu gadu pauzes ieradies vācu kruīza līnijas "AIDA Cruises" kuģis "AIDAdiva". Uz kuģa klāja ir 2384 tūristi no 19 pasaules valstīm, visvairāk no Vācijas.

Rīga ir pirmā no deviņām kruīza kuģa pieturvietām divu nedēļu ilgajā "AIDAdiva" jūras ceļojuma maršrutā. Tālāk tas apmeklēs Tallinu, Helsinkus, Stokholmu, kā arī vairākas ostas Norvēģijā, 8. jūnijā noslēdzot savu jūras kruīzu Varnemundē – Rostokas ostā Vācijā. 

Rīgas brīvostā portālam LSM.lv norāda, ka "AIDAdiva" vizīte ir ilgi gaidīta kruīzu kompānijas "AIDA Cruises" atgriešanās Rīgā pēc ieilgušas pauzes, ko bija izraisījusi Covid-19 pandēmija.

"Tas ir nozīmīgs notikums tūrisma attīstībai pilsētā un apliecina Rīgas kā izcila kruīzu galamērķa pievilcību. Tūristi no Vācijas ir viena no lielākajām Rīgas mērķa grupām, un tik lielas kruīzu līnijas atgriešanās Rīgā liecina, ka mazinās ģeopolitiskās situācijas negatīvā ietekme uz tūrismu Baltijā," 

atzīmēja Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūras Tūrisma pārvaldes vadītāja Ieva Lasmane.

"AIDA Cruises" ir viena no pazīstamākajām kruīza līnijām Eiropā. 

Viesošanās laikā Rīgā "AIDAdiva" pasažieriem sagatavotas dažādas tematiskas ekskursijas pa galvaspilsētu – kultūras un lokālā tūrisma programmas un kulinārās tūres, vēl daļa kuģa pasažieru dosies ekskursijās uz Siguldu, Rundāli un Bausku, ir arī tādi, kas izvēlējušies kopā ar gidu doties pastaigās pa purva takām. 

Pavisam kopā šogad plānotas deviņas "AIDA Cruises" kuģu vizītes, kuģis "AIDAdiva" šosezon Rīgā viesosies piecas reizes, tāpat jūlijā un augustā Rīgas ostā būs iespēja redzēt kruīza kuģi "AIDAmar" un oktobrī vēl arī kruīza kuģi "AIDAluna". 

2024. gada kruīza sezonā Rīgas ostā šobrīd pieteiktas 67 kuģu vizītes, kas ir par piecām vairāk nekā pērn. Deviņas kuģu vizītes plānotas uz divām dienām ar nakšņošanu Rīgā, bet 13 kuģi apmeklēs Rīgas ostu pirmo reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti