Rīta Panorāma

Intervija ar "Latvijas Zaļā punkta" direktoru Kasparu Zakuli

Rīta Panorāma

Atklās ārtelpas izstādi "Zeme, kas dzied. Ceļā uz filmu"

LTRK prezidents aicina Latvijas uzņēmējus palīdzēt ukraiņiem ielauzties Eiropas tirgū

LTRK prezidents aicina Latvijas uzņēmējus palīdzēt ukraiņiem ielauzties Eiropas tirgū

Ukrainas ekonomikas atjaunošana būs iespēja arī Latvijas uzņēmējiem, kuri jau tagad var palīdzēt ukraiņiem ielauzties Eiropas tirgū, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

Latvijas uzņēmējiem viesojoties Ukrainā, situācija Kijivā un Černihivā šķita sirreāla, jo, neraugoties uz karu, pilsēta turpina dzīvi. "Ukraiņi ir fantastiski apņēmīgi. Tas viss ir jūtams," sacīja Rostovskis.

Viņš norādīja, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainas ekonomika nokritās aptuveni par 25%. Tagad tā esot stabilizējusies.

Latvijas puse var palīdzēt vidējiem un nelieliem ukraiņu uzņēmumiem ielauzties Eiropas tirgos. "Tās ir tās konkrētās lietas, ko mēs palīdzam: kā pārdot, kā ar konkrētām institūcijām strādāt. Tur notiek sakontaktēšana ar mūsu cilvēkiem," pastāstīja Rostovskis.

LTRK prezidents aicināja Latvijas uzņēmējus iesaistīties.

"Šis ir mūsu iespēju laiks. Skaidrs, ka tā nauda tiks investēta milzīga. Un visiem, kas spēs pielikt roku, tur ir milzīgas iespējas," sacīja Rostovskis.

To, ka palīdzība Ukrainai atjaunot sagrauto ekonomikas sektoru ir arī milzīga iespēja Latvijai celt mūsu ekonomikas parametrus, LTV norādīja arī Valsts prezidenta amata kandidāts Uldis Pīlēns.

KONTEKSTS:

Šonedēļ Latvijas delegācija tikās arī ar divām Ukrainas uzņēmējus pārstāvošām organizācijām, lielu uzmanību veltot jautājumiem, kā Latvija varētu palīdzēt Ukrainas preču eksportam.

Būtisks šķērslis, kas apgrūtina ekonomiskās sadarbības stiprināšanu, ir savstarpējo finanšu norēķinu kārtība. Pašlaik nav iespējams vienkārši pārskaitīt naudu uz kādu kontu Ukrainā, ir vajadzīgi atsevišķi valūtas konti, un šī norēķinu kārtība ir diezgan sarežģīta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti