Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāju Egilu Baldzēnu

Rīta Panorāma

Sudānā turpinās armijas un militārā grupējuma sadursmes

G7 valstis sola ātrāk atteikties no fosilā kurināmā

G7 valstis sola ātrāk atteikties no fosilā kurināmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Septiņu industriāli attīstītāko valstu (G7) klimata un enerģētikas ministri sanāksmē Japānas pilsētā Saporo solījuši paātrināt atteikšanos no fosilā kurināmā. Tomēr konkrēti mērķi un termiņi nav apstiprināti.

Kopējā paziņojumā norādīts, ka valstis katru gadu apzinās progresu, lai līdz gadsimta vidum sasniegtu nulles emisiju līmeni enerģētikā. Tomēr nav noteikts grafiks, lai atteiktos no ogļu izmantošanas spēkstacijās, un citi mērķi. Tā vietā teikts, ka ir pakāpeniski jāatceļ fosilā kurināmā izmantošana.

Dokumentā uzmanība pievērsta arī transporta sektoram, un tajā iekļauts aicinājums samazināt dažādu transporta līdzekļu, toskait hibrīdautomašīnu izmešu  līmeni.

Francijas, Vācijas, Itālijas, Japānas, Apvienotās Karalistes, Kanādas  un Amerikas Savienoto Valstu pārstāvji solīja ierobežot arī plastmasas piesārņojumu līdz 2040. gadam, un piekrišanu īstenot šādus pasākumus pirmo reizi devusi Vašingtona un Tokija. 20 gadu laikā šāda veida atkritumu daudzums pasaulē ir divkāršojies, un tikai 9% no tiem tiek veiksmīgi pārstrādāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti