Krievijas miljardieri Fridmans un Avens savas investīcijas Rietumos nodēvējuši par kļūdu

Krievijas miljardieri Mihails Fridmans un Pjotrs Avens, kuri pēc pakļaušanas sankcijām pameta Lielbritāniju, savas investīcijas Rietumos nodēvējuši par kļūdu, vēstīja ziņu aģentūra "Bloomberg".

"Man neatstāja citu izvēli, es tiku izspiests. Šodien fakts, ka mēs ieguldījām naudu Anglijā, izskatās kā kolosāla kļūda," sacīja Fridmans, komentējot savu lēmumu pamest Apvienoto Karalisti.

Tikmēr Avens pastāstīja, ka policisti viņu 2022. gada jūlijā trīs stundas nopratinājuši Londonas lidostā.

Vienā brīdī policisti jautājuši, kāpēc Avens un viņa biznesa partneri Rietumos ieguldījuši miljardus un izveidojuši savu biroju Anglijā. "Kļūdas dēļ!" atbildējis Avens.

Fridmans, Avens un citi "Alfa Group" līdzdibinātāji tika pakļauti Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas sankcijām neilgi pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. 2023. gada augustā viņi tika pakļauti arī ASV sankcijām.

Fridmans oktobrī pameta Lielbritāniju, sakot, ka tur "nav iespējams dzīvot" sankciju dēļ, kas būtiski ierobežoja viņa tēriņus šajā valstī. Vispirms viņš devās uz Izraēlu, bet pēc "Hamās" un Izraēlas kara sākuma pārcēlās uz Maskavu.

Avens pameta Apvienoto Karalisti 2022. gadā pēc tam, kad viņu sāka pārbaudīt par sankciju pārkāpšanu, un pašlaik dzīvo Latvijā.

Lielbritānijas valdība Fridmanu un Avenu dēvē par "prokremliski noskaņotiem oligarhiem", kas cieši saistīti ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

ES sankciju sarakstā Avens nodēvēts par vienu no Putinam tuvākajiem oligarhiem, kurš aktīvi sniedzis materiālu vai finansiālu atbalstu Krievijas lēmumu pieņēmējiem, kas ir atbildīgi par Krimas aneksiju vai Ukrainas destabilizāciju, un guvis no tiem labumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti