Latvijas Radio raidlugu konkursā uzvarējusi Aivas Birbeles «Būda mežā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo” otrdien, 18.februārī, Radioteātra projekta "Re!Starts" lugu konkursa pārstāvji paziņoja uzvarētāju. 28 lugu konkurencē uzvarējusi dramaturģes Aivas Birbeles luga „Būda mežā”.

Latvijas Radioteātra projekta "Re!Starts" lugu konkurss jauniešiem noritēja no 12.novembra līdz 3. februārim. Konkursā iesniegtas 28 lugas – jaunākajam autoram 15 gadu, godājamākajam – 70.

Lugas mērķa auditorija ir mūsdienu Latvijas jaunieši, kuriem vairs nav 16, bet vēl nav 20 gadu. Lugu varēja iesniegt jebkurš interesents neatkarīgi no vecuma, tautības, bet tai bija jābūt latviešu valodā, jo iestudējums skanēs Latvijas Radio 1.

Raidlugas žanram nebija ierobežojumu, bet raidlugas tēma bija brīvi interpretējams teksts: „O, skaistā galvas purināšana par neapstrīdamo patiesību! Ņem un apšaubi!” (teksts aizgūts no Bertolta Brehta balādes „Šaubu slavinājums”).

Konkursu vērtēja žūrija, ko veidoja 15 dažādu vecumu, profesiju un nodarbošanās pārstāvji (literāti, režisori, aktieri, redaktori, sociologi, antropologi, studenti, vidusskolēni). Konkursa darbus žūrija lasīja, nezinot, kas ir to autori.

Lugu konkursa žūrijā darbojās dramaturģe Lelde Stumbre, režisori ar Radioteātra pieredzi Juris Jonelis un Irēna Cērmane, Radioteātra skaņu režisori Ungars Savickis un Kristīne Zolotorenko, teātra kritiķe Zane Radzobe, aktieris Mārtiņš Brūveris, aktrise, drāmas terapeite un jauniešu teātra trupas vadītāja Anna Šteina, Jelgavas Tehnoloģijas vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja,  pamatskolas un vidusskolas teātra pulciņa vadītāja, Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mākslas maģistra programmas studente Aija Treija, Radioteātra literārās redaktores Alda Briede un Dzintra Matuzāle, Radioteātra vadītāja Māra Eglīte, diplomēta teātra režisore un psihoterapeite Aina Poiša, kā arī Borisa un Ināras Teterevu fonda projektu vadītāja Elīna Vikmane un vidusskolnieks Lotārs Kalniņš.

Balva konkursa uzvarētājam: raidlugas iestudēšana Latvijas Radioteātrī 2014.gada pavasarī ar pirmatskaņojumu Latvijas Radio 1 ēterā 2014.gada 24., 25., 31. maijā un 1.jūnijā. Par lugas iestudēšanu ar uzvarētāju tiek slēgts autoratlīdzības līgums par vienreizēju autoratlīdzības samaksu – 1400 €.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti