Valdis Butāns būs orķestra «Rīga» mākslinieciskais vadītājs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Profesionālais pūtēju orķestris (PPO) „Rīga” ir izvēlējies māksliniecisko vadītāju, informē orķestra mārketinga speciāliste Linda Ausēja. Kopš 2015. gada janvāra galvenā diriģenta  un mākslinieciskā vadītāja vieta bija vakanta. Pēc vasaras atvaļinājuma nākamo sezonu orķestris „Rīga” uzsāks ar Valdi Butānu galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja amatā.

Valdis Butāns ir ieguvis maģistra grādu simfoniskā orķestra diriģēšanā  Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Studējis Vīnes Mūzikas un izpildītājmākslas universitātē (prof. U. Lajovičs), piedalījies diriģēšanas meistarklasēs pie L. Kēlera, P. Burina, J. Simonova, Ž. Nēģa. Bijis diriģenta Karela Marka Šišona asistents Rīgā un 2012./2013. gada sezonā gada Zārbrikenes Kaizerslauternes SWR Vācu radio filharmoniskajā orķestrī.  Divas sezonas strādājis Latvijas Nacionālajā operā, kur diriģējis izrādes „Lučija di Lammermūra”, „Bohēma”, „Mazais skursteņslauķis”, kā arī bijis iestudējuma „Figaro kāzas” muzikālais vadītājs.

Valdis Butāns pēdējā pusgada laikā sagatavoja ar orķestri „Rīga” divas koncertprogrammas, no kurām pēdējā – „Lacrimosa” izskanēja 14. jūnijā Rīgas Sv. Pētera baznīcā. Jau 2010. gadā Valdis Butāns sadarbojās ar orķestri „Rīga” V. A. Mocarta „Rekviēma” atskaņojumā Rīgas Domā, viņa vadībā vairākus gadus Joku koncertos dziedāja orķestra mūziķu izveidotais Pavasara vīru koris. Diriģentam ir gan laba humora izjūta, gan spēja iedziļināties mūzikā.

„Latvijā šobrīd ir ļoti daudz jaunu, talantīgu diriģentu. Iespēja būt orķestra galvenajam diriģentam un plānot orķestra māksliniecisko darbību – tā ir iespēja jebkuram diriģentam augt un attīstīties. Orķestra „Rīga” mūziķi par savu nākamo māksliniecisko vadītāju ievēlēja Valdi Butānu, kuram ir izveidojusies skaidra nākotnes vīzija par orķestra attīstību,” saka orķestra direktore Ilona Breģe.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti