Panorāma

Rīgas Valdorfskola iepērk pārtiku tieši no zemniekiem

Panorāma

Turpinās diskusijas par KNAB nākotni

Sācies Rudens Kamermūzikas festivāls

Rudens kamermūzikas festivāla ieskaņā Vestarda Šimkus jaundarbs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar Vestarda Šimkus jaundarba "Sapņu ainas. Deviņas etīdes klavierēm" pirmatskaņojumu Latvijā Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" ieskandināts Rudens kamermūzikas festivāls.

Vestards Šimkus pirms savas nozīmīgās debijas prestižajā Lucernas festivālā, kas notiks 26.novembrī, Latvijā pirmatskaņo savu jaundarbu "Sapņu ainas. Deviņas etīdes klavierēm’’, ko pianists rakstījis speciāli savai soloprogrammai Lucernā.

"Man šķiet, ka mūziķim ir normāli komponēt, un tā šķita vairumam mūziķu līdz pat 20.gadsimta vidum. Pianisti, kuri komponēja, un komponisti, kuri spēlē klavieru solo koncertus, bija ļoti izplatīta parādība. Man šī tradīcija ļoti fascinē. Es nereti mēdzu sastādīt savas koncertprogrammas no mūzikas, kuru sarakstījuši pianisti," stāsta Vestards Šimkus.

Rudens kamermūzikas ieskaņas koncertā skanēja arī Pētera Vaska Pirmais stīgu kvartets, "Rudens mūzika" no cikla "Gadalaiki" un "Fruit of silence" versija stīgu kvartetam un klavierēm Spīķeru stīgu kvarteta izpildījumā.

"Man personīgi Rudens kamermūzikas festivāls no visiem festivāliem liekas pats interesantākais, pats aizraujošākais kaut vai viena apsvēruma dēļ - kamermūziku nevar spēlēt kamermūziķi, kuri nemīl mūziku patiesi, dziļi. Jebkurā citā žanrā var būt izcili profesionāļi, kuri ir ar aukstu sirdi, bet kamermūzikā tā nevar - tā ir tīra manta," saka Rudens festivāla patrons Pēteris Vasks.

Kā jau vēstījām, Rudens kamermūzikas festivāls notiks no 13.septembra līdz 25.oktobrim Rīgā, Siguldā, Cēsīs, Rēzeknē un Ventspilī.

26.septembrī Mazajā ģildē Rīgā Rudens kamermūzikas festivālu atklās viens no pasaules izcilākajiem stīgu kvartetiem "Hagen Quartet".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti