Mārtiņš Ozoliņš: Dzintaru koncertzāles atklāšanā būs daudz labu un gaišu sajūtu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 11 mēnešiem.

Dzintaru koncertzāles atklāšanas pasākums tā klausītājiem sagādās daudz un labu gaišu sajūtu, jo programma būs daudzšķautņaina un varēs dzirdēt dažādu mūzikas instrumentu virtuozus, paredz Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš, kurš vadīs arī šo atklāšanas koncertu.

„Būs daudz, daudz labu un gaišu sajūtu, sākot no „Rapsodijas blūza stilā”, ko spēlēs Vestards Šimkus, līdz Ksenijas Sidorovas Pjacollas skaņdarbiem un arī orķestra krāsaino Vēbera uvertīru un, protams, Bernsteina neiztrūkstošo opusu „Kandids” ar savu dzīvesprieku un nebeidzamo optimismu,” saka Ozoliņš. „Programma būs daudzšķautņaina, interesanta un varbūt parādīs to, ka arī klasiskā mūzika šādos apstākļos spēj uzrunāt jebkuru klausītāju. (..)

Šeit ir ļoti sirsnīga publika un vienmēr ir prieks spēlēt. Sajūtas ir citādākas, nekā spēlējot iekštelpā. Dabas sajūta un ietekme gan uz mūziku, gan varbūt arī pašam tādā gaisa un brīvības sajūtā - tā ir liela lieta,” piebilst diriģents.

Paredzēts, ka kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri uzstāsies pianists Vestards Šimkus, akordeoniste Ksenija Sidorova, klarnetists Ints Dālderis un arī Latvijas Televīzijas šova „Radīti mūzikai” uzvarētājs, jaunais tubas virtuozs Kaspars Šmits. Programmā skanēs Kārļa Marijas Vēbera, Leonarda Bernsteina, Džordža Geršvina, Astora Pjacollas un Pētera Plakida mūzika.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti