Liepājā sākas džeza dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 1 mēneša.

Liepājā piektdien sākas ikgadējie džeza dienu koncerti. Ar koncertiem pilsētā uzstāsies "Pieneņu vīns" un itāļu trio „Kekko Fornarelli”

Piektdien vakarā Liepājas Latviešu biedrības namā gaidāma grupas „Pieneņu vīns” ("Dandelion Wine”) uzstāšanās. Grupa dibināta 2005. gada februārī un uzstājas ar dziesmām jazz, jazz-pop, funk un disco stilos. Nosaukta pēc Reja Bredberija grāmatas „Dandelion Wine”, grupa radošo darbību uzsākusi ar vokālistes Evilenas un Yuri dziesmu skicēm, kuru aranžiju rezultātā iezīmējies grupas skanējums ar funk un jazz iezīmēm. 2007. decembrī grupa uzvarēja konkursā „MicRec Open4”. 2008.gada 2.augustā grupa uzvarēja konkursā „Tu esi pamanīts”, bet soliste Evilena tika atzīta par labāko vokālisti.

26.aprīlī Liepājā ieradīsies viesi no Itālijas - trio „Kekko Fornarelli”. Liepājas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja stāsta, ka trio ir „uzlecoša un spīdoša zvaigzne”, kas būs zināmā mērā arī pārsteigums.

Kalnarāja uzskata, ka šis būtu koncerts, uz kuru varētu aicināt viesus ne tikai no Liepājas un visa Kurzemes reģiona, bet arī rīdziniekus.

"Kekko Fornarelli" trio sastāvu veido Kekko Fornarelli – taustiņinstrumenti, Luca Alemanno – bass, Dario Congedo - bungas un perkusijas. Pats Kekko Fornarelli ir viens no starptautiski visatzītākajiem jaunajiem pianistiem Eiropā. Viņš variē starp nebeidzamu pētniecību un vispārējo pielietojamību, viņa spēja apvienot profāno un džezu padara Kekko Fornarelli par vienu no eklektiskākajiem, spilgtākajiem māksliniekiem mūsdienu mūzikas pasaulē. Tās ir oriģinālas klasiskās džeza mūzikas interpretācijas.

Ar koncertiem Liepājas Kultūras pārvalde turpina agrāk notikušā un atzinību guvušā Starptautiskā džeza mūzikas festivāla „Aile Jazz” tradīcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti