Kultūras ziņas

Uz lielajiem ekrāniem nonāk filma "Circenīša Ziemassvētki"

Kultūras ziņas

Sievietes intīmā pasaule, pieaugšana, garīgums un seksualitāte

Latviešu ērģeļmūzikas maratons Rīgas Domā

Latviešu ērģeļmūzikas maratonā Rīgas Domā vāks līdzekļus Ukrainas atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

18. novembrī Rīgas Domā visas dienas garumā norisināsies labdarības maratons "Latviešu ērģeļmūzika Ukrainai". Tajā piedalīsies 20 Latvijas profesionālie ērģelnieki, un programmā skanēs latviešu komponistu mūzika. Koncertā saziedotie līdzekļi tiks nodoti Ukrainas atbalstam.

18. novembrī Rīgas Doms savas durvis apmeklētājiem vērs no divpadsmitiem dienā. Latvijas dzimšanas dienā būs iespēja apmeklēt Latvijas ērģelnieku maratona koncertu, kurā piedalīsies 20 ērģelnieki. Ieeja Domā būs bez maksas, bet visi aicināti ziedot Ukrainas atbalstam.

"Katru stundas ceturksni nomainās ērģelnieks. Zvaniņš ieskandina jaunu stundas ceturksni, un šajos brīžos starp ērģelnieku nomaiņu cilvēki var brīvi ienākt vai iziet. Domāju, kā tā ir brīnišķīga iespēja ģimenēm. Vecrīga ir labs pastaigu galamērķis valsts svētkos," stāsta ērģelniece Ilze Reine.

Koncertā uzstāsies raiba ērģelnieku kompānija. Sākot no tādiem pieredzējušiem māksliniekiem kā Aina Kalnciema un Aivars Kalējs, līdz pašam jaunākajam ērģelniekam, kurš vēl mācās mūzikas vidusskolā.

Maratonu tradīcija Rīgas Domā pastāv jau no 90. gadiem. Šī gada programmas iezīme – tiks atskaņoti tikai latviešu komponistu skaņdarbi. Gan klasiķi Alfrēds Kalniņš un Jānis Mediņš, gan pasaules atzinību ieguvušie Pēteris Vasks un Aivars Kalējs. Izskanēs arī jauno komponistu skaņdarbi, kuri ērģeļmūzikai pievērsušies nesen.

Ērģelniece Diāna Jaunzeme-Portnaja atklāj: "Vairāki ērģelnieki uzstāsies ne tikai solo, bet kopā ar saviem kolēģiem mūzikā. Gan dziedātājiem, gan instrumentālistiem. Un konkrēti es uzstāšos ērģeļu duetā kopā ar Ilonu Birģeli, un mums pievienosies vēl arī divi sitaminstrumentālisti, jo latviešu ērģeļmūzika ir gana krāšņa un bagātīga, un ērģeles labi draudzējas ar dažādiem instrumentiem."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti