Grupa «Auļi» nofilmējusi videoklipu aiz polārā loka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dūdu un bungu grupa "Auļi" nofilmējusi videoklipu "Orbina" aiz polārā loka un izsludinājusi otro viesmākslinieku koncerttūrei "Senču balsis".

Grupas “Auļi” Latvijas koncerttūre notiks 2019. gada septembrī ar īpašu starptautisku programmu “Senču balsis”, kas radīta sadarbībā ar māksliniekiem no dažādām pasaules valstīm. "Auļi" ir devušies pasaulē, lai iepazītos ar dziedātājiem, kuri pārstāv senas un neparastas dziedāšanas tradīcijas un tehnikas. Šoreiz uzmanība pievērsta jaudīgām vīriešu balsīm, kas raksturo kādu reģionu. Skaņdarbos pazīstamu izpildītāju dziedājums no ģeogrāfiski atšķirīgām vietām ir sapludināts ar "Auļu" latviešu muzikālajās tradīcijās balstīto spēcīgo instrumentālo mūziku, radot iespaidīgu pasaules mūzikas programmu.

Foto no "Auļu" videoklipa filmēšanas

Kā pirmo koncerta viesi "Auļi" pieteica rīkles dziedātāju no Mongolijas. Otrais viesmākslinieks, ar kuru ir ierakstītas vairākas dziesmas un uzņemts videoklips ir sāmu joikotājs Kai Sombi. Filmēšana notika aiz polārā loka un dažbrīd termometra stabiņš noslīdēja arī zem – 30 ֯C. Grupa piedāvā noskatīties mūzikas videoklipu "Orbina", kurš tapis pašā ziemas spelgonī, "Auļiem" viesojoties Norvēģijas ziemeļos, satiekot ziemeļblāzmu un ziemeļbriežus. Klipa veidotājs ir Mārcis Ābele.

Tuvāk īpašo sāmu dziedāšanas veidu – joikošanu – var iepazīties, noskatoties interviju ar Kai Sombi.

 

Vēl atlikušie divi koncerttūres viesmākslinieki tiks atklāti pakāpeniski, atklāj grupas pārstāvji.

“Esam iepazinuši vairākus senu dziedāšanas tradīciju pārstāvjus, noskaidrojuši kā šīs balsis sasaucās ar bungām un dūdām, kā arī kā tās skan kopā ar latviešu tautas dziesmām. Aicinām jūs auļot kopā ar mums šajā aizraujošajā un krāsainajā ceļojumā!” - tā "Auļi".

Grupas "Auļi" koncerti:

11.09. VEF Kultūras pils, Rīga,
12.09. Jelgavas Kultūras nams,
13.09. Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars”,
14.09. Valmieras Kultūras centrā,
15.09. Latgales vēstniecība “Gors”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti