Dienas ziņas

Ievieš atkritumu šķirošanas sistēmu

Dienas ziņas

Biodrošības pasākumi – pārbaudījums lauka vistām

M.Freimaņa piemiņas klubiņš Aizputē

Aizputes jaunieši vienojas dziesmās, pieminot Mārtiņu Freimani

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar dziesmām un vēlmi šogad izveidot biogrāfiju par Mārtiņu Freimani 7. februārī Aizputē atzīmēs dziedātāja 40. dzimšanas dienu. Pirms pieciem gadiem Aizputes vidusskolas skolēni izveidoja klubiņu, kur joprojām glabājas dažādas mūziķa piemiņas lietas un  jaunieši pulcējas uz radošām aktivitātēm.

Aizputes vidusskolas 9.b klases skolēni ir aktīvi Mārtiņa Freimaņa piemiņai izveidotā klubiņa apmeklētāji vismaz reizi nedēļā. Viņi ir tie, kuri kopā ar skolotājām caurskatīja Mārtiņa privāto datoru, kopējot failus ar dziesmu tekstiem, notīm, fotogrāfijām. Tagad informācija uzskatāmi apkopota vairākās pabiezās mapēs.

Šobrīd jaunieši kārto fotogrāfijas no aizvadītajiem pasākumiem. Viņi atzīst, ka pašiem vislabāk patīkot neformālā klubiņa gaisotne. Piemēram, Aizputes vidusskolas 9.b klases skolniece Alise Golubovska stāsta, ka, satiekoties klubiņā, jaunieši dzied Freimaņa dziesmas un pārrunā idejas, ko varētu īstenot.

Dziedātāja gars un klātbūtne sajūtama īpaši iekārtotajās klubiņa telpās. Lielformāta koncertu un filmu plakāti pie sienām, gluži tāpat kā viņa bijušajās dzīvesvietās, tāpat arī fotogrāfijas ar klasesbiedriem un draugiem. Ir arī ar roku rakstītās dzejas rindas, dažādas sīklietiņas, kas veido krāsainu stāstu par talantīgo puisi no Aizputes.

Zīmīgi arī tas, ka klubiņš ”Tu esi mans draugs” izveidots telpā, kur savulaik uzturējies pats Freimanis.

Aizputes skolēnu jaunrades centra vadītāja Ausma Kirhnere stāsta: “Mārtiņa radošā darbība pagāja šeit, jo te bija skolas internāts. Šeit viņa mūzika tapa un mēģinājumi bija.”

Tā kā šis ir viņa jubilejas gads, tad rudens pusē tiek plānota biogrāfiskas grāmatas izdošana. Mārtiņa Freimaņa fonda pārstāve Maija Kalniņa atzīmē, ka to sastādīt nebūs viegli: “Ja Mārtiņu gribam izstāstīt, tas ir kā Māris Čaklais teicis - dabūt jūru gliemežvākā.”

Freimaņa četrdesmito dzimšanas dienu klubiņā plānots svinēt  sveču gaismā ar kopīgām  atmiņām, dziesmām un kliņģeri.

Savukārt Aizputes novada jaunieši sadarbībā ar jauniešu "Ideju māju" ir ierakstījuši apsveikumu - dziesmu “Pie Dieviņa gari galdi”.

Sakarā ar mūziķa jubileju tiks izsludināts konkurss jaunajiem izpildītājiem. Papildu informācija un konkursa nolikums drīzumā tiks publicēts fonda mājaslapā mff.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti