Rīta Panorāma

Skype intervija ar LTV laika ziņu redaktoru Tomu Brici

Rīta Panorāma

Zoom intervija ar rakstnieci Noru Ikstenu

Pjotrs Kirjuša #mezs izstāde galerijā "Istaba" un instagramseriāls "#mezs: лес"

Tapusi instagramseriālam veltīta izstāde «#mezs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mākslinieka Pjotra Kirjušas izstādes “#mezs” impulss ir instagramseriāls “#mezs: лес”, kura režisore ir Liena Šmukste. Oriģinālā seriāla formāts ir saistīts ar pandēmijas situāciju, kad dzīvā mākslas pieejama tikai “konservētā” veidā un cilvēki daudz laika pavada mājās. Izstāde galerijā “Istaba” būs šī projekta radīšanas brīžu dokumentāla un mākslinieciska fiksācija, ko aplūkot varēs caur skatlogu.

Mākslinieks mirkļus ķēris, skatoties mazā viedierīces ekrānā un paralēli zīmējot. Viņš atzīst, ka vairāk fokusējies uz situācijas, ne portretiskās līdzības fiksēšanu.

Instagramseriāls “#mezs: лес” ir pirmais vairāksēriju tiešsaistes darbs, kas tapis pēc mūsdienu krievu dramaturģes Poļinas Borodinas lugas “Mežs”, kurā tiek izstāstīts pazudušas studentes stāsts.

Režisore Liena Šmukste skaidro, ka lugā šī pazudusī meitene paskatās uz savu ģimeni nedaudz citādāk, un stāstam var būt dažādi atrisinājumi: “Katrs skatītājs beigās var ieraudzīt kaut ko citu – vai tā meitene aiziet bojā vai vienkārši izvēlas nedaudz citu dzīvi.”

“Man ir “Instagram” konts, kurā ir fotogrāfijas par manu dzīvi. Seriālu arī demonstrē “Instagram” kontā, un veidojas kopīgs stāsts par dzīvi," teic Pjotrs Kirjuša.

Izstāde no 12. aprīļa aplūkojama galerijā “Istaba”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti