Jelgavas ledus skulptūru festivāla tēma «Mistērijas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Tēlnieki sāk veidot mākslas darbus 14. Jelgavas ledus skulptūru festivālam. Mākslinieki šogad īpaši priecājas par auksto laiku, kas skulptūras saglabā labākajā formā.

Tēlnieki sāk veidot mākslas darbus 14. Jelgavas ledus skulptūru festivālam. Mākslinieki šogad īpaši priecājas par auksto laiku, kas skulptūras saglabā labākajā formā. Pagaidām gan dalībnieki savus darbus apskatei neatklāj, taču zināms, ka šogad kopējā festivāla tēma ir 'Mistērijas'. Jau piektdien tiks noskaidroti trīs labākie gan individuālajā, gan komandas veikumā. Ikgadējais festivāls pulcina dalībniekus no Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Lielbritānijas un citām valstīm.

Jelgavas Uzvaras parkā jau plīvo dažādu valstu karogi, un mākslinieki sāk veidot savas ledus skulptūras ikgadējam festivālam. Jelgavas parks šonedēļ izskatās kā neliels ciematiņš ziemeļos - tēlnieki ietērpti vairākās kārtās siltu drānu un divās lielās teltīs aizrautīgi darbina zāģus, kaltus un citus instrumentus, lai no ledus klučiem radītu skulptūras. Tēlnieks Kārlis Īle stāsta, ka ledus ir sarežģīts, trausls materiāls, kas meistaru rokās kļūst plastisks.

Sandis Kondrāts festivālā piedalās jau kopš 2006. gada un pērn ieguva pirmo vietu. Šogad jau mazliet sasalušu bārdu, tēlnieks entuziasma pilns cenšas radīt dzīvības apli jeb spirāli - tā atainos dinamisko ritmu, kam cauri iet pasaules civilizācija.

Skulptūrām izmanto rūpnieciski saldētu ledu, gluži tādu pašu, kāds nopērkams kubiciņos pārtikas veikalos - tas saldēts vienmērīgā režīmā un ir dzidrāks un caurspīdīgāks nekā dabīgais ledus, skaidro mākslinieki. Starptautiskais festivāls Jelgavā norit jau 14. gadu un tajā piedalīsies 26 mākslinieki, kuri pārstāv astoņas valstis. Festivāla direktors Mintauts Buškevics stāsta, ka sestdien un svētdien plkst. 20 tēlnieks Kārlis Īle demonstrēs, kā top skulptūras.

Pagaidām vienīgā gatavā skulptūra ir milzu pūķis mirdzošā ledū pie ieejas - par godu 2012. pūķa gadam. Tas radīts tieši apmeklētājiem kā fotostūrītis. Ledus skulptūru festivāla darbus Jelgavā šogad varēs aplūkot no 10. - 12. februārim. Paredzēti arī muzikāli priekšnesumi, izrādes bērniem, neliels slidkalniņš un pat snovborda sacensības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti