Aizdomās turamā māte atzīstas Pikaso, Monē un citu meistaru darbu sadedzināšanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Par vairāk nekā 100 miljonu eiro vērto gleznu zādzību aizdomās turētā rumāņa māte atzinusies, ka sadedzinājusi meistardarbus, to vidū arī Pikaso un Monē darbus.

Aizdomās turētā Radu Dogaru māte Olga atzinusies, ka sadedzinājusi krāsnī gleznas, lai „iznīcinātu jebkādus pierādījumus”.

„Pēc mana dēla aresta 2013.gada janvārī es biju ļoti nobijusies, jo es zināju, ka notikušais ir ļoti nopietni,” pavēstījusi Dogaru māte, liecina tiesas dokumenti.

„Es čemodānu ar gleznām ieliku krāsnī. Es ieliku dažas pagales, čības un gumijas kurpes un gaidīju, līdz tas viss bija pilnībā sadedzis,” viņa sacīja.

Tiesas dokumenti apstiprina iepriekš izteiktās bažas, ka vērtīgās gleznas varētu būt sadedzinātas, kad maijā izplatījās ziņas, ka izmeklētāji analizē aizdomās turamā dzīvesvietā atrastos pelnus. Izmeklētājiem bija bažas, ka aizdomās turamie varētu būt sadedzinājuši vērtīgo guvumu, nespējot pārdot no Roterdamas „Kunsthal” muzeja pērnajā oktobrī nozagtos mākslas darbus, kuru vidū bija Pablo Pikaso, Kloda Monē un Anrī Matisa gleznas.

Saistībā ar 16.oktobra zādzību apsūdzības izvirzītas septiņiem rumāņiem, un viņiem tiesas priekšā paredzēts stāties augustā. Eksperti lēš, ka nozagto mākslas darbu vērtība pārsniedz 100 miljonus eiro (70,28 miljonus latu).

Kā jau ziņots, Roterdamas „Kunsthal” muzejā naktī uz 2012.gada 16.oktobri tika nozagtas septiņas gleznas, tostarp ļoti vērtīgi Pikaso, Matisa, Monē un Gogēna darbi.

Kā liecina policijas publiskotais saraksts, muzejā nozagta Pablo Pikaso glezna „Arlekīna galva”, Anrī Matisa „Lasītāja baltā un dzeltenā”, Kloda Monē „Voterlū tilts, Londona”, Pola Gogēna „Sieviete pie atvērta loga”, Mejera de Hāna „Pašportrets” un Luciana Freida „Sieviete ar aizvērtām acīm”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti